Crosarola Valpolicella Classico Superiore Ripasso

Italië | Veneto

‘prinses Amarone’

Waar komt deze wijn vandaan?

16,80

Categorie:
Italië
Veneto
Az. Agr. Crosarola
Elegant & Intens
Rood
Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
Kurk
>1 uur
18
Bevat sulfieten
2021
3,6 g/l
5,4
14%
hout
2028
0.75

Deel je moment!

Precies tussen de complexiteit en kracht van een Amarone en de meer gangbare eenvoud van een Valpolicella Classico bevindt zich de Ripasso. Dat is ook precies waar je hem moet plaatsen, er exact tussenin. Waarbij het procedé van de Amarone langdurig en ingewikkeld is, en daardoor ook kostbaar, heeft men hier geprobeerd om een tussencategorie te ontwikkelen. Dat doet men door de wijnen van de Valpolicella Classico door de geperste Amarone druiven te laten gaan. Zo ontstaat een tweede fermentatie die de Ripasso wijnen meer structuur geven en een meer intens parfum.

Ripasso wijnen zijn wereldberoemd en worden geëxporteerd over de gehele wereld. We zijn dan ook erg blij dat wij van Crosarola het voorrecht hebben gekregen hun wijnen naar Nederland te mogen brengen.

Dus waar de Valpolicella Classico wat eenvoudiger is en de Amarone echt een genietwijn voor speciale gelegenheden, is de Ripasso zeer geschikt bij een maaltijd van bijvoorbeeld pasta met vleessaus of gerechten met rood vlees. Heb je je lekker uitgeleefd in de keuken, dan is dit de wijn om erbij te serveren!

Bij wijnhuis Crosarola hebben ze de kunst van het wijn maken inmiddels goed door. Ze bestaan nog niet lang, maar ze hebben al meerdere prijzen gewonnen met hun wijnen.

Dus, toch nog even wat ‘trotse informatie’. De jaargang 2014 Ripasso van Crosarola heeft de volgende prijzen gewonnen:

“Decanter – may 2015” – Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2013 – “Highly Recommended 90 points”

“Ik heb bij een aantal grote wijnhuizen gewerkt met het idee om ooit eens zelf te gaan beginnen” vertelt Sebastiano Righetti ons tijdens het proeven. Sebastiano en zijn vrouw Nina staan ons te woord in de keuken van het huis. Je voelt het enthousiasme van hen beiden. Sebastiano noemt een paar wijnhuizen waar hij eerder voor heeft gewerkt en dat zijn niet de minste, in dit bekende en beroemde wijngebied van Italië.

Dat hij veel ervaring heeft en een juiste keuze heeft gemaakt om voor zich zelf te beginnen kunnen wij ons goed voorstellen, want de wijnen smaken top. Ook dat hij, in het eerste jaar dat hij zelf wijn produceerde, al een gouden medaille in de wacht wist te slepen, is toch wel een bevestiging van zijn talent.

We bevinden ons hier even ten Noorden van Verona, de romantische stad door Shakespeare bekend gemaakt middels zijn Romeo en Julia. Het balkon waar Romeo zijn Julia een serenade bracht kan bezocht worden en tientallen stelletjes laten zich daar fotograferen. Het levert grappige beelden op.

Maar Verona is vooral ook de hoofdstad van de Valpolicella regio. Het is een van de belangrijkste wijnregio’s van Italië. Bekende wijnen zijn de Valpolicella Classico, de Ripasso en de Amarone.

Deze laatste vormt samen met de Barolo uit Piëmonte het koningskoppel van de Italiaanse wijnen. Wij bieden de Amarone van Crosarola, samen met de Barolo van wijnhuis Bovio, aan in onze Romeo en Julia Box.

“Het is best lastig om een goede Ripasso te vinden voor een goede prijs. Dit is er zo eentje, aanrader!”
Maria Garibaldi (Utrecht)

“Fles cadeau gekregen van mijn zus. Meteen een doos besteld.”
Thomas (Best)

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.