Sinforiano Raimun 12 meses

Spanje | Castilla y León

12 redenen om van Spanje te houden, in één fles!

Waar komt deze wijn vandaan?

10,99

Categorie:
Spanje
Castilla y León
Bodegas Sinforiano
Krachtig & Vol
Rood
Tempranillo
Kurk
>1 uur
16-18
Bevat sulfieten
2019
14%
12 maanden op hout
tot 2027
0.75

Deel je moment!

Dit is samen met de Sinfo Rosé de trots van wijnhuis Sinforiano. Deze rode wijn komt uit de wijngaarden die minimaal 80 jaar oud zijn, worden met de hand geplukt en daarna nog met de hand op kwaliteit van druiven geselecteerd. Echte traditie dus!.

De naam verklapt het eigenlijk al, deze robuuste maar mooi gebalanceerde wijn heeft 12 maanden op eikenhouten vaten gerijpt – om precies te zijn, een combinatie van Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.

De wijn is gemaakt van 100% Tempranillo en kan zich meten met goede wijnen uit de nabij gelegen wijnstreken van Rioja en Ribera del Duero. Als je op zoek bent naar een goede en krachtige Spaanse rode wijn, dan is deze zeker de overweging waard.

Juist omdat deze wijn niet uit een beroemde wijnstreek komt, maar er wel vlakbij, zijn de prijzen aanzienlijk interessanter. Wij proeven het verschil niet en veel Spanjaarden ook niet. Dat is de reden waarom deze wijn populair is en wij erg trots zijn dat we een gelimiteerd aantal wijnen naar Nederland hebben kunnen halen. Van deze wijn worden namelijk maar 25.000 flessen per jaar gemaakt.

Drink deze wijn bij vleesgerechten, wild, gegrilde groenten, oudere kazen, of in de winter bij de open haard met een klein hapje erbij. En belangrijk bij Spaanse rode wijnen: drink hem zeker niet warmer dan 18 graden.

Vlakbij het gebied van de Rioja wijnen ligt de stad Valladolid. Aan de andere kant van de stad, de westkant, ligt de wijnstreek Cigales. Oh, en als je Valladolid alleen kent van de weg naar Portugal, doe je zelf dan een lol en bezoek deze stad: het avondleven en de dichtheid van ‘Tapas bars’ is een echte aanrader.

Bodegas Sinforiano kan met recht een familiebedrijf worden genoemd: het is opgericht in 1966 door Sinforiano Vaquero en zijn vrouw Daniela Gomez en wordt nu geleid door hun twee zoons. De familie traditie is bewaard gebleven, terwijl belangrijke modificaties zijn doorgevoerd. Alles met het belangrijkste project voor ogen – het produceren van innovatieve wijnen met persoonlijkheid! Milieuvriendelijk gemaakt volgens duurzame wijnbouw methoden. Het is het doel van de familie om hun wijnen eruit te laten springen vanwege hun kenmerkende frisse, fruitige stijl die direct doet denken aan de speciale bodem (terroir) van de omgeving.

Sinforiano Vaquero: “Aangezien het karakter en de persoonlijkheid van een wijn wordt geboren in de wijngaard, werken wij met toewijding en respect om de maximale expressie van het land te bereiken.”

En die toewijding merken wij – wat een enthousiasme hier! We worden meteen uitgenodigd om ’s-avonds met Miguel Vaquero mee te gaan naar de wijngaarden. In de film kunnen jullie daarvan wat beelden zien….. We krijgen daar ook te horen dat ze alle druiven met de hand oogsten, dat is de enige manier om kwaliteit de kunnen garanderen volgens Miguel: “anders weet je toch niet welke druiven nog even moeten blijven hangen en welke goed zijn, hoe kan een machine dat nou zien?” Tsja, wat kunnen wij daar dan tegenin brengen – die kwaliteit is in elk geval duidelijk te proeven.

“Deze wijn moet toch echt wel gaan lopen in Nederland” lacht Juan Antonio Vaquero als hij op de flessen van de Sinfo Rosé wijst. En ter info voor jullie …… naast het oranje etiket van deze fles heeft het wijnhuis zelf ook als kleur Oranje.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.