Sinforiano Raimun 5 meses

Spanje | Castilla y León

5 redenen om van Spanje te houden, in één fles!

Waar komt deze wijn vandaan?

9,25

Categorie:
Spanje
Castilla y León
Bodegas Sinforiano
Rond & Stevig
Rood
Tempranillo
Kurk
>1/2 uur
16-18
Bevat sulfieten
2019
13,5%
5 mnd eikenhout
tot 2024
0.75

Deel je moment!

De wel bekende Spaanse tempranillo druif, dé druif voor de beroemdste wijnstreken van Spanje en vaak ook wel aan gerefereerd als de ‘nobele druivensoort van Spanje’. De 5 meses van Sinforiano bestaat uit 100% tempranillo, met de hand geplukt, van wijnstokken die voor een groot deel 80 jaar oud zijn.

Van deze wijn worden maar 80.000 flessen per jaar gemaakt.

De naam verklapt het eigenlijk al, deze robuuste maar mooi gebalanceerde wijn heeft 5 maanden op eikenhouten vaten gerijpt – om precies te zijn, een combinatie van Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten.

Past goed bij gegrild vlees, gevogelte, gegrilde groenten, vis in saus, maaltijdsalades en milde kazen.

Vlakbij het gebied van de Rioja wijnen ligt de stad Valladolid. Aan de andere kant van de stad, de westkant, ligt de wijnstreek Cigales. Oh, en als je Valladolid alleen kent van de weg naar Portugal, doe je zelf dan een lol en bezoek deze stad: het avondleven en de dichtheid van ‘Tapas bars’ is een echte aanrader.

Bodegas Sinforiano kan met recht een familiebedrijf worden genoemd: het is opgericht in 1966 door Sinforiano Vaquero en zijn vrouw Daniela Gomez en wordt nu geleid door hun twee zoons. De familie traditie is bewaard gebleven, terwijl belangrijke modificaties zijn doorgevoerd. Alles met het belangrijkste project voor ogen – het produceren van innovatieve wijnen met persoonlijkheid! Milieuvriendelijk gemaakt volgens duurzame wijnbouw methoden. Het is het doel van de familie om hun wijnen eruit te laten springen vanwege hun kenmerkende frisse, fruitige stijl die direct doet denken aan de speciale bodem (terroir) van de omgeving.

Sinforiano Vaquero: “Aangezien het karakter en de persoonlijkheid van een wijn wordt geboren in de wijngaard, werken wij met toewijding en respect om de maximale expressie van het land te bereiken.”

En die toewijding merken wij – wat een enthousiasme hier! We worden meteen uitgenodigd om ’s-avonds met Miguel Vaquero mee te gaan naar de wijngaarden. In de film kunnen jullie daarvan wat beelden zien….. We krijgen daar ook te horen dat ze alle druiven met de hand oogsten, dat is de enige manier om kwaliteit de kunnen garanderen volgens Miguel: “anders weet je toch niet welke druiven nog even moeten blijven hangen en welke goed zijn, hoe kan een machine dat nou zien?” Tsja, wat kunnen wij daar dan tegenin brengen – die kwaliteit is in elk geval duidelijk te proeven.

“Deze wijn moet toch echt wel gaan lopen in Nederland” lacht Juan Antonio Vaquero als hij op de flessen van de Sinfo Rosé wijst. En ter info voor jullie …… naast het oranje etiket van deze fles heeft het wijnhuis zelf ook als kleur Oranje.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.