Crosarola Valpolicella Classico Superiore

Italië | Veneto

Italiaanse elegantie van Romeo & Julia

Waar komt deze wijn vandaan?

12,95

Categorie:
Italië
Veneto
Az. Agr. Crosarola
Soepel & Fruitig
Rood
Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
Kurk
18
Bevat sulfieten
2020
13%
6 maanden eikenhout
2026
0.75

Deel je moment!

Valpolicella Classico Superiore is de eenvoudige dagelijkse wijn uit de Valpolicella streek. De wijn die als basis nodig is om de grote zus Ripasso te kunnen maken. Toch vinden wij het te kort door de bocht om deze wijn eenvoudig te noemen. In één van de beste wijngebieden van Italië is een dagelijkse wijn nooit eenvoudig. En de Valpolicella Classico Superiore is daarop geen uitzondering.

Wel is het een wat jongere, fruitige, rode wijn met subtiele tannines. Met een mooie robijnrode kleur en een heerlijke elegante geur is deze wijn een feestje in je glas.

Drink hem bij de barbecue (bijvoorbeeld met gegrild rundvlees of gegrilde groenten) of gewoon met vrienden aan het begin van de avond. Eén van de gastronomische tips van de wijnboer zelf: de Baccalà Mantecato, een iconisch voorgerecht van vis uit de Venetiaanse keuken.
Om dezelfde avond in stijl af te sluiten, kijk dan eens naar de Ripasso of zelfs de Amarone van Crosarola…

“Ik heb bij een aantal grote wijnhuizen gewerkt met het idee om ooit eens zelf te gaan beginnen” vertelt Sebastiano Righetti ons tijdens het proeven. Sebastiano en zijn vrouw Nina staan ons te woord in de keuken van het huis. Je voelt het enthousiasme van hen beiden. Sebastiano noemt een paar wijnhuizen waar hij eerder voor heeft gewerkt en dat zijn niet de minste, in dit bekende en beroemde wijngebied van Italië.

Dat hij veel ervaring heeft en een juiste keuze heeft gemaakt om voor zich zelf te beginnen kunnen wij ons goed voorstellen, want de wijnen smaken top. Ook dat hij, in het eerste jaar dat hij zelf wijn produceerde, al een gouden medaille in de wacht wist te slepen, is toch wel een bevestiging van zijn talent.

We bevinden ons hier even ten Noorden van Verona, de romantische stad door Shakespeare bekend gemaakt middels zijn Romeo en Julia. Het balkon waar Romeo zijn Julia een serenade bracht kan bezocht worden en tientallen stelletjes laten zich daar fotograferen. Het levert grappige beelden op.

Maar Verona is vooral ook de hoofdstad van de Valpolicella regio. Het is een van de belangrijkste wijnregio’s van Italië. Bekende wijnen zijn de Valpolicella Classico, de Ripasso en de Amarone.

Deze laatste vormt samen met de Barolo uit Piëmonte het koningskoppel van de Italiaanse wijnen. Wij bieden de Amarone van Crosarola, samen met de Barolo van wijnhuis Bovio, aan in onze Romeo en Julia Box.

“Mooie Italiaanse wijn. Eigenlijk wel een van de lekkerste Valpolicella’s die ik ken. Ik heb hem geprobeerd bij Italiaans eten met wat vrienden en ik vond hem erg goed. En dat vonden mijn vrienden ook.”
Dhr. Faber (Utrecht)

“Omdat ik de WIJNDIVAS ken had ik ze om een persoonlijk advies gevraagd voor bij het diner. Zij adviseerden mij om de Crosarola Valpolicella Classico te nemen, omdat deze niet te zwaar is en bij elk Italiaans gerecht kan. Dat klopte zeker. Ik heb meteen een doos extra besteld….”
Martine (Zeist)

“Weer genoten van een heerlijk zacht wijntje! De fles was zo leeg!”
Mevr. van Etten (Den Bosch)

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.