Les Vignerons des Albères Chardonnay

Frankrijk | Côtes Catalanes

Een verrassend lekkere Chardonnay uit een nèt wat ander gebied

Waar komt deze wijn vandaan?

7,95

Categorie:
Frankrijk
Côtes Catalanes
Les Vignerons des Albères
Fris & Fruitig
Wit
Chardonnay
Schroefdop
10-12
Bevat sulfieten
2022
13%
2024
0.75

Deel je moment!

De Chardonnay van Les Vignerons des Albères is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. Deze druif wordt wereldwijd enthousiast gebruikt door zijn grote aanpassingsvermogen aan klimaat en bodem. Les Vignerons des Albères is gelegen in een mediterraans micro-klimaat aan de voet van ‘Les Albères’, nabij de Middellandse Zee, waar zowel La Tramontana, de Marin en wind uit Spanje doorheen waaien.

In het geval van deze Chardonnay resulteert dit in een wijn die zowel in smaak als parfum aan exotische vruchten als ananas en mango doet denken. De wijn neigt echter zeker niet naar het zoete.

Wij zijn zeker groot fan van de smaak van zon in onze wijn en kunnen deze goed gemaakte Chardonnay zeker aanbevelen!

Traditioneel gezien past deze wijn zeker goed bij zeevruchten, schelpdieren en vis. Tip is om deze wijn ook als aperitief te proberen of bij een gerecht met wit vlees.

 

 

Iedereen die wel eens naar Zuid-Frankrijk heeft gereden via de A9 (Montpellier-Spaanse Grens) weet dat je direct na Narbonne de laagvlakte van Perpignan oprijdt. Op dat moment zie je ook vrijwel gelijk één van de hoogste toppen van de Pyreneeën, namelijk de Canigou (2800m.). De Pyreneeën vormen hier de grens met Spanje en het stuk gebergte direct aan de Middellandse Zee heet ‘Les Albères’. De mensen spreken hier Frans, maar een groot deel van de bevolking spreekt ook het Catalaans. De plaatsnamen worden hier in het Frans en in het Catalaans aangegeven. Veel Nederlanders kennen de bekende badplaatsen als Collioure, Argelès-Sur-Mer en Banyuls-sur-Mer.

“De Tramontane (in Spaans Tramontana) in combinatie met de invloed van zee geven de wijnen van Les Vignerons des Albères zo’n aparte en unieke smaak” vertelt één van de wijnboeren ons als wij  daar binnenlopen. Het is duidelijk, de mannen van Les Vignerons des Albères vinden het maar wat leuk dat wij geïnteresseerd zijn in hun wijnen. Ze staan net bij elkaar om de laatste nieuwtjes te bespreken en meteen krijgen we een uitnodiging om achter één van hen aan te rijden. Vol enthousiasme laat hij zijn wijngaard zien. In het filmpje zie je daar wat beelden van.

In het binnenland van de bovengenoemde badplaatsen en aan de voet van het Albères gebergte hebben aan aantal wijnboeren zich verenigd en noemen zich nu ‘Les Vignerons des Albères’. Met hun samenwerking hebben ze deze wijnen goed op de kaart weten te zetten. Ze hebben inmiddels meerdere prijzen gewonnen en de Guide d’Hachette, de wijnbijbel van Frankrijk, heeft zeer lovende recensies geplaatst.

Kortom, gek eigenlijk dat ze nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Tot nu natuurlijk, want toen wij na terugkomst zeiden dat wij wel overtuigd waren dat wij een selectie van hun wijnen ook in Nederland gaan verkopen, begonnen ze eensgezind te juichen. En dat moest natuurlijk gevierd worden met….wijn. À votre Santé!

“Wat een geweldige Chardonnay! Heel herkenbaar, maar deze wijn heeft een verrassende zachte afdronk. Heerlijk!”
Y. Petit (Tilburg)

 

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.