Rit 3 – Roadtrip Europa

Online Wijnproeverij wanneer het jou uitkomt

Ga mee op een wijnproef roadtrip door Europa!

Rit 3 is helaas onze laatste reis. In Rit 3 starten we in Tarragona, Spanje, waar we zijn gebleven na Rit 2. Langs de middellandse zee rijden we naar Zuid Spanje, naar Alicante. Van daar rijden we dwars door het binnenland naar het noorden, en via de grens met Frankrijk aan de Atlantische kust rijden we terug door Frankrijk naar onze Wijndivas Winkel in Veghel, waar we dit avontuur ook zijn gestart.

We gaan op bezoek bij Las Virtudes voor een frisse witte wijn genaamd LaVirtu del Mar. Van daar reizen we door naar wijnhuis Sinforiano, die de meest fantastische rosé's maakt waaronder een houtgerijpte. Na een bezoekje aan het prachtige wijnhuis Château Laffitte-Teston in het zuiden van Frankrijk gaan we nog even langs bij onze vrienden Guy en Pascal Ruhlmann in de Elzas. 

Haal de wijnen in huis met de Rit 3 Roadtrip Box en reis met ons mee vanuit huis wanneer het jou uitkomt.

Hapjes-tips voor bij de wijnen 

1. Bij de 'LaVirtu del Mar':
- Krabsalade
- Cashewnoten
- Romige brie

2. Bij de 'Sinfo Rosado Fermentado en Barrica:
- Pulled chicken/ pulled pork met een beetje bbq-saus
- Gegrilde courgette

3. Bij de 'Reflet du Terroir':
- Oude harde kaas (bijvoorbeeld Old Amsterdam)
- Gerookte eendenborstfilet met een beetje truffelmayonaise

4. Bij de 'Gewurztraminer':
- Blauwschimmelkaas
- Flammkuchen (vooral de combinatie van ui en zoute spek past goed bij deze wijn)


Door alle coronamaatregelen hebben we helaas een tijdje niet op reis gekund. Daarom heeft Wijndivas een ‘wijnproef-roadtrip' door Europa samengesteld. Gelukkig zijn we inmiddels bevrijd van de pandemie, maar dat betekent niet dat deze proeverij minder leuk is om thuis te ervaren, vooral als je even geen zin hebt om de deur uit te gaan. 

Net als een echte ‘roadtrip’ bestaat deze Online Roadtrip uit verschillende etappes. Tijdens Rit 3 nemen we je mee naar onze wijnboeren in Spanje en Frankrijk.