Rit 3 Roadtrip Box

Online Wijnproeverij roadtrip door Europa

We nemen jou mee op een wijnproef roadtrip door Europa, om een aantal van onze grandioze wijnboeren te ontmoeten en hun heerlijke wijnen te proeven. Haal de wijnen in huis en reis mee vanuit huis door het online wijnproeverij filmpje te kijken. Gewoon wanneer het jou uitkomt.

In Rit 3 gaan we verder vanuit waar we in Rit 2 zijn gebleven: zuiden van Catalonië (Spanje). We reizen langs de middellandse zee verder naar het zuiden van Spanje, naar Alicante. Van daar gaan we dwars door het Spaanse binnenland naar Valladolid, waarna we via de Atlantische kust naar het zuidwesten van Frankrijk gaan. Onderweg terug naar huis rijden we nog via het bijzondere gebied van de Elzas.

Naar het filmpje

De 4 (2 wit, 1 rosé, 1 rood) wijnen in deze box voor €45,63 €44,50

Wat zeggen de Wijndivas?

In Rit 3 zijn we gestart in Tarragona, waar we na Rit 2 zijn gebleven. In de regio Alicante zijn we op bezoek gegaan bij Las Virtudes, waar Clara ons de nieuwe jaargang (2020) van de La Virtu del Mar heeft laten proeven. De zeemeermin is weer heerlijk fris dit jaar. We zijn daarna dwars door het binnenland van Spanje naar de regio Cigales, bij Valladolid, gereden. Hier heeft de familie Sinforiano ons kennis laten maken met één van hun paradepaardjes, de Sinfo Rosado Fermentado en Barrica. De naam verklapt het al, ene rosé met opvoeding op eikenhouten vaten. Na de Pyreneeën dit keer aan de Atlantische kant overgegaan te zijn hebben we het prachtige kasteel van de familie Laffitte in het zuidwesten van Frankrijk mogen bewonderen en gelijk het terroir van de Madiran ontdekt met de Reflet du Terroir. Zo weten we dat tannines in een rode wijn zelfs goed voor ons kunnen zijn en hoe dan ook grandioos gaan in combinatie met een stukje mooi rood vlees. Onderweg terug naar huis zijn we nog langs gegaan bij Guy Ruhlmann in het zeer mooie Elzas gebied. Eigenlijk perfect, zo'n grandioos wijngebied zo dicht bij huis. We hebben van Guy geleerd dat aromatische wijnen niet zoet hoeven te zijn en dat hun Gewurztraminer de ideale begeleider is van de oosterse keuken (als Thais, Vietnamees).

Kim & Heskia

Bestel nu de Rit 3 Roadtrip Box box voor €45,63 €44,50!