3 Fantastische Netflix-wijnen

Herken je dat moment? Dat je klaar zit voor een avondje Netflix kijken, heerlijk onderuit op de bank, maar dat je niet goed weet welke wijn bij jouw serie open te trekken? Dan hebben we goed nieuws! Wijn & Netflix-fans dat we zijn hebben we een lijstje samengesteld van fijne wijnen die prima te combineren zijn met een avondje schermvermaak.

Onze ‘Wijn & Netflix-categorieën’:
1. Lekker lachen
2. Iets meer uitdaging
3. Heerlijk complex

1. Lekker lachen
Deze series hoeven niet in het comedy-genre te vallen, maar geven je gewoon lekker simpel vermaak. Niet nadenken, lekker ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan The Big Bang Theory, How I Met Your Mother, Jane the Virgin. De wijn die we bij deze series aanraden is heerlijk toegankelijk, makkelijk door drinkbaar en zal ook bij de rest van jouw vrolijke Netflix-gezelschap goed in de smaak vallen.
wit: Las Virtudes – LaVirtu del Mar
LaVirtu-del-Mar Witte Wijn Spanje Sauvignon Blanc Las Virtudes

2. Iets meer uitdaging
Wat meer actie, wat meer spanning… Series als The Blacklist, La Casa de Papel (‘Money Heist’) of Sherlock. Dat soort series vragen een wijn-match die je smaakpapillen ook wat meer uitdagen. We hebben het dan over een wijn die nog prima als ‘borrelwijn’ te drinken is, maar heb je er een lekker borrelhapje naast dan gaat dat ook zeker goed samen!
rood: Comunica – Vi del Mas

Celler Comunica Vi del Mas Comédia Montsant Spanje

3. Heerlijk complex
Een serie waar je zo in op gaat dat je er maar met moeite uit ‘los’ kunt komen. Denk aan The Bridge, Marseille of The Fall. Tijdens dit soort series zoek je geen wijn die heel makkelijk drinkt. Je zoekt dezelfde complexiteit in jouw glas als goed past bij hetgeen je op het beeldscherm ziet. Zo wordt het plaatje en jouw Netflix-ervaring compleet!
wit: Château Laffitte Teston – Ericka

Chateau Laffite Teston Frankrijk Pacherenc du Vic-Bilh Droge Witte Wijn Petite Manseng

Schrijf je nu in op de Wijndivas Nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis verzenden