Kennismaken met… Villa Medici

Ontdek Villa Medici en haar wijnen

Kennen wij alle wijnboeren waar we mee samen werken en zijn we ook bij elk wijnhuis geweest? Zeker weten! 

Sterker nog, wij gaan geen samenwerking aan met een wijnhuis als we er niet zijn geweest. Zo weten we precies wie jouw wijnen maakt en hoe. Om te zorgen dat het echt 'Wijndivas wijnen' zijn, wijnen die door de wijnboer zelf zijn gemaakt en niet door een wijnfabriek. En allemaal zo duurzaam mogelijk. 

Wij kennen onze wijnboeren dan wel, maar we willen jou ook heel graag onze wijnboeren en in dit geval hun Bardolino wijnen laten leren kennen.  En onze wijnboeren willen graag kennis maken met jou. Luigi, Paola en dochter Silvia willen graag kennis met je maken via een Wie, Wat, Waar. 

(verhaal gaat verder onder foto)

Paola Villa Medici

Wie - Link naar bekende 'de Medici' familie

Het wijnhuis Villa Medici is opgericht in de jaren ’70 door Adelino Caprara, maar is inmiddels al geruime tijd overgenomen door wijnmaker Luigi samen met zijn vrouw Paola en dochter Silvia.

De keuze voor de naam Villa Medici kwam voort uit de prachtige villa van de familie de’ Medici. Dit buitenhuis in Custoza is familiebezit. En inderdaad zit daar een link naar de bekende adellijke familie de Medici, die grote gedeeltes van Italië regeerden.

(verhaal gaat verder onder foto)

Villa Medici custoza wijndivas

Wat -  Bardolino wijnen die je wil ontdekken

Buiten de Custoza wijnen waar Villa Medici bekend om staat, hebben zij ook andere prachtstukken waar wij (en jij) mogelijk nog enthousiaster van worden. 

Zo zijn de ‘Bardolino-wijnen’ wijnen die je echt wil ontdekken. Het interessante aan deze wijnen is dat ze hiervoor dezelfde druiven gebruiken als in het Valpolicella-gebied. Je weet wel, het gebied van de Ripasso en Amarone. Dit zijn over het algemeen stevigere wijnen met het karakter van rozijntjes.

Bij Villa Medici hebben ze van de ‘Bardolino’ en de ‘Bardolino Chiaretto’ juist een hele soepele, frisse, fruitige wijn gemaakt. Het is leuk om te zien dat zij niet bang zijn voor innovatie, mits het natuurlijk met respect voor de familietraditie gebruikt wordt.

(verhaal gaat verder onder foto)

Villa Medici Italië Bardolino Custoza

Waar - Populaire vakantiebestemming

Familiehuis Villa Medici vind je in Sommacampagna, Veneto, Italië. Dit is midden in het gebied van de DOC Bianco di Custoza en de DOC Bardolino. 

De regio is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders dankzij de ligging tussen het indrukwekkende Gardameer en de geliefde stad Verona

‘’Bardolino: vakantie aan het Gardameer in een glas.’’

(verhaal gaat verder onder foto's)

Zelf zijn wij uiteraard op bezoek geweest bij dit mooie Italiaanse wijnhuis. Wil jij zien hoe ons bezoek bij Villa Medici was? Bekijk dan het filmpje.