Villa Medici Bardolino

Italië | Veneto

Proef je Gardameer vakantie!

Waar komt deze wijn vandaan?

9,99

Categorie:
Italië
Veneto
Villa Medici
Soepel & Fruitig
Rood
Corvina, Rondinella, Molinara
Kurk
14-16
Bevat sulfieten
2023
13%
2026
0.75

Deel je moment!

Eén van de mooiste dorpjes aan het Gardameer in noord-Italië is Bardolino. En laten daar uit die DOC nou ook heerlijke wijnen vandaan komen. De druiven die hier worden gebruikt zijn dezelfde soort druiven als waar wijnen van worden gemaakt in de Valpolicella regio ten noorden van Verona.

De Bardolino van Villa Medici is robijnrood, zoals het hoort, en gemaakt van 65% Corvina, 20% Rondinella en 15% Molinara. Levendig, sappig en soepel met een heerlijke geur die je doet denken aan kersen en bramen.

Door zijn frisse en fruitige karakter past deze wijn perfect bij lichtere, zomerse gerechten als salades en (verse) pasta’s. Als je zin hebt in een rode wijn bij vis, schaal- en schelpdieren is deze wijn je vriend. Hij komt het beste tot zijn recht als hij licht terug gekoeld is, zo tussen de 14 en 16 graden Celsius.

Ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het Gardameer ligt het dorp Custoza. Om twee dingen is Custoza heel erg bekend. Allereerst is daar het ‘Ossuarium van Custoza’, een meer dan 20 meter hoog monument in de vorm van een obelisk op een hoge heuvel. Het is in 1879 gebouwd ter nagedachtenis aan de Slag om Custoza toen Italië vocht voor zijn onafhankelijkheid tegen het keizerrijk Oostenrijk-Hongarije, dat destijds de graafschappen Venetië en Trentino in bezit had.

Dan, naast dit stukje geschiedenisles, is Custoza bekend om haar witte wijn. De ‘Bianco di Custoza’ kent men in heel Italië, maar helaas nog niet echt in Nederland. Overigens ligt dat zeker niet aan de wijn. In de landen om ons heen is de Custoza met een enorme opmars bezig.  Wijndivas vindt dat Nederland dus ook maar eens kennis moet maken met de Custoza wijn.

In de zoektocht naar een mooie Custoza kwamen we in contact met wijnhuis Villa Medici. En inderdaad zit daar een link naar de bekende adellijke familie de Medici, die grote gedeeltes van Italië regeerden (vooral de omgeving van Florence). “In Custoza staat nog steeds een buitenhuis van de familie de Medici: Villa Medici” vertelt eigenaresse Paola ons. “Het is familiebezit en eigenlijk moeten we de villa hoognodig restaureren. Maar ja, onze tijd zit vooral in het wijnhuis. Prioriteiten he?”

Buiten de Custoza wijn laat Paola ons kennis maken met de andere prachtstukken. Luigi, haar man en wijnmaker, is zo mogelijk nog enthousiaster. We maken kennis met onder andere de Pinot Grigio, de Bardolino en ook hun overheerlijke rosé: de Bardolino Chiaretto.

En ja, dan begrijpen we hun beslissing om meer tijd te steken in het wijnhuis dan in de restauratie van de villa volledig!

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.