Vakantiegevoel Thuisbezorgd Frankrijk

Frankrijk: het land van kastelen en wijn!

Dat %#@! corona virus zorgt ervoor dat we deze tijd geen kant op mogen, we moeten zoveel mogelijk thuisblijven. Dus dan geniet je maar heerlijk in de zonnige tuin of op het zonnige balkon van het bijna zomerse lenteweer. Maar dat is het toch niet helemaal?

Laat ons je dan met behulp van de 3 wijnen uit de Vakantiegevoel Thuisbezorgd Frankrijk Box een vakantiegevoel thuisbezorgen:


blog gaat verder onder de foto's

Tijd om de eerste wijn te openen (heb je de ‘Cuvée Tradition’ wel koud gezet?)

Laten we goed beginnen: neem een slok van de ‘Cuvée Tradition’ van Domaine Villalin.
Perfecte temperatuur, niet te koud? Mooi! Deze wijn laat je namelijk in één slok al het mooie waar de Loire-streek om bekend staat ervaren.

Je waant je weer bij die schitterende kastelen langs de rivier de Loire, de ene nog mooier dan de andere. Met bij het eten een heerlijk glas Sauvignon Blanc.

De Cuvée Tradition is zo’n wijn van 100% Sauvignon Blanc, van handgeplukte druiven die komen van een wijngaard op de oever van de rivier Cher. Elegant, tikkeltje complex en heerlijk mineralig. Houd je van Sancerre? Dan wil je ook een wijn uit de AOC Quincy geproefd hebben. 
Dit is niet zomaar een ‘terraswijntje’, maar een wijn die er gewoon om vraagt om met een typisch Frans gerecht gecombineerd te worden.

Wijn & Spijs?

Met wat deze heerlijke wijn te combineren? Voor wijnmaker Maximilien is het antwoord duidelijk: met de lokale geitenkaas. Klinkt logisch en als een zeer goed idee, toch? Een salade met licht verwarmde geitenkaas en een glas Cuvée Tradition.

Waarbij je met de eerste hap van de salade weer bij dat restaurantje zit tussen alle Franse locals die even voor de lunch snel naar hun favoriete restaurant zijn gelopen.

Waar de tafeltjes aan de andere kant van de straat, in de schaduw van de bomen staan opgesteld. Waar je geniet van een simpele, maar heerlijke, typisch Franse lunch.

blog gaat verder onder de foto

Château Laffitte Teston

Op naar de volgende wijn (is de ‘Teston Blanc’ op temperatuur?)

Maak kennis met een totaal andere Sauvignon Blanc dan de ‘Cuvée Tradition’ uit het Loire gebied. Dit vraagt om wat verdere uitleg, voordat we die eerste slok nemen. DeTeston Blanc’ van Château Laffitte-Teston is geen 100% Sauvignon Blanc, maar een blend met de Gros Manseng-druif. Een druif die in de AOC Pacherenc du Vic-Bilh ook zorgt voor fantastische dessertwijnen, zoals bijvoorbeeld de Rêve d’Automne.

Voordat je nu afhaakt en denkt ‘ik heb geen zin om een zoete wijn te proeven’: no worries, de ‘Teston Blanc’ is verre van zoet!

Met de eerste slok van de ‘Teston Blanc’ raken je smaakpapillen waarschijnlijk even in verwarring: het frisse, kraakheldere van Sauvignon Blanc met de belofte van het bijna aromatische van de Gros Manseng.

Dit is een wijn die je kennis laat maken met het wijnkasteel van de familie Laffitte. Een kasteel dat prachtig op een heuvel is gelegen en uitkijkt over glooiende wijngaarden, waar je heerlijk door kunt mountainbiken (als je dochter Ericka Laffitte even om hulp vraagt).

Wijn & Spijs?

Asperge classique Muscat Sec

De ‘Teston Blanc’ is een wijn die fantastisch gaat bij asperges. Toevallig…. of zijn we gewoon zo handig dat we je in deze tijd van #supportyourlocal ook een goede reden geven om de lokale aspergeteler te ondersteunen;)
Helemaal fantastisch als je hiervan kunt genieten, zo midden in de uitgestrekte binnenplaats van het wijnkasteel, met uitzicht op de wijnstokken van Laffitte!

blog gaat verder onder de foto

Ter afsluiting (nee, de ‘Teston Rouge’ hoef je niet te laten ademen)

Na twee fantastische lunchmomenten is het natuurlijk ook tijd voor een heerlijk avondmoment. Daar zorgt de Teston Rouge van Château Laffitte-Teston wel voor. We blijven dus nog even in de Gascogne.

De ‘Teston Rouge’ is een waanzinnig interessante rode wijn. Een combinatie van Merlot en Tannat, waarmee Château Laffitte-Teston een soort brug slaat tussen toegankelijk rood en ‘even wat anders’. Bij de eerste slok van deze wijn proef je het soepele ‘aardige’ karakter van de Merlot en word je verrast met het spannende tikje van de Tannat.

Die slok brengt je weer terug in Frankrijk, waar je na een middag heerlijk rondslenteren over de lokale markt en een aperitief in het laatste beetje zon, besluit dat het tijd is voor diner. In je broekzak vind je het adres van ‘dat lokale restaurantje’ (dat je via-via als tip kreeg).

gegrilde steak

Wijn & Spijs?

En wat een tip! Op en top Frans, maar gelukkig zonder de soms aanwezige ‘poeha’. Gewoon een perfect gegrilde biefstuk bij dat heerlijke glas wijn.Heb jij de "Vakantiegevoel Thuisbezorgd Frankrijk Box" al in huis?

Bestel de Box via onderstaande knop: