Valentijn

14 Februari komt er weer aan… voor sommigen een dag vol spanning, want “met wat zullen zij op Valentijnsdag verrast worden”? Voor mij is het gewoon ‘aankomende woensdag’ waarbij ik dan nog een week de tijd heb om me klaar te maken voor de aanstaande wijntrip naar Lecce: op zoek naar de Primitivo! Zin in!

Maar laat ik weer even terug gaan naar het oorspronkelijke onderwerp, want hoewel ik het makkelijker vind te vertellen over hoe erg ik me verheug op deze Primitivo-wijntrip, wilde ik ook nog wat persoonlijks delen over Valentijnsdag.

Valentijn Wijndivas 2018

Ik heb totaal geen verwachtingen voor deze dag (en dat is ook maar goed ook, want ik zou niet weten wie mij die dag zou moeten gaan verrassen), want….je raadt (of weet) het vast al: ik ben single. En waag het niet te denken ‘ah, arme Kim, helemaal alleen op Valentijnsdag *snifsnif*’…

Mocht je namelijk vrezen dat ik als single uitspraken zal gaan doen als ‘bah, Valentijnsdag is een commercieel feestje, daar wil je toch ver weg van blijven’… Think again. Ik zie Valentijnsdag, waarschijnlijk omdat ik Valentijnsdag nooit echt gevierd heb, heel anders.

Want wat ik juist waardeer aan Valentijnsdag is dat het een extra dag in het jaar is geworden waarop we ook weer speciale aandacht aan wijn besteden. En dat is nooit verkeerd, want het laat je zoveel mooie nieuwe wijnen ontdekken!

Hoeveel reclames zie je wel niet voorbij komen met ‘bubbels om mee te verwennen’ (zelf denk ik dan aan de Rive di Colbertaldo), of ‘verleidelijk rood om de avond mee te beginnen’ (dan denk ik aan onze Sangiovese Superiore), of ‘het perfecte Valentijns-wijnmenu’? Ik kan dat echt wel waarderen, want dat betekent dat we allemaal op die dag net even wat anders ontkurken dan de standaard dagelijkse wijnen. Dan zoeken we juist naar de wijnen met dat extra stukje verhaal om indruk te maken op onze geliefden!

Wijndivas Heskia en Kim met de knappe mannen van Bovio

Wat ik dit jaar dus graag zou willen doen, is op Valentijnsdag met vriend(inn)en, die geen plannen hebben op Valentijnsdag, af te spreken en een eigen Valentijnsdiner te houden. In het teken van liefde voor goede wijn, lekker eten en goede vriendschap. Want (heel toevallig;)) heb ik eenvoudig toegang tot die mooie wijnen met nét dat extra stukje verhaal. En een goede indruk maken, dat doe ik dan dus sowieso;)

Maar mocht dit plan niet slagen vanwege drukke agenda’s, no worries, er zijn meerdere dagen in het jaar waarop ik van mooie wijnen kan genieten. Misschien hebben jullie de foto’s en filmpjes al weleens voorbij zien komen…Niet? Kijk dan eens het meest recente filmpje van wijnhuis Vagnoni (klik op ‘waar komt deze wijn vandaan’)! Toch een voordeel van weten bij welke webshop en wijnhuizen je dat soort wijnen gemakkelijk kunt vinden;)

En die leuke kerel, met wie ik die mooie wijnen en verhalen wil delen, die vind ik vast nog wel een keer!

Fijne Valentijn allemaal!

~ Kim.