Winterse Activiteit & Wijnen

Welke wijn bij welke winterse activiteit?

februari 2022

Wat doe jij deze winter? Welke activiteit je ook gaat doen… er hoort een wijntje bij. Dit keer geen welbekende ‘Netflix & Wijnen’, maar een ‘Winterse Activiteiten & Wijnen’. Wij hebben een lijstje voor je samengesteld van fijne wijnen die prima te combineren zijn met jouw winterse activiteit. Check, vinkje wijn is dan al gezet. Kan jij je focussen op de andere dingen. 

(verhaal gaat verder onder foto)

1. Carnaval – LaVirtu Del Mar

Las Virtudes - LaVirtu del Mar

Carnaval is voor alle Brabanders en Limburgers onder ons toch wel dé winteractiviteit, helemaal nu we het een jaar hebben moeten missen. Lekker hossen, dansen, in de polonaise van kroeg naar kroeg. Het is een feestje waar we elk jaar weer enorm naar uitkijken. 

Bij carnaval denk je misschien in eerste instantie aan bier, maar wijn kan ook prima gedronken worden tijdens dit feestje. Onze tip: LaVirtu del Mar van wijnhuis Las Virtudes. Het is een hele frisse jonge wijn van 80% Sauvignon Blanc en 20% Merseguera. Dit is een unieke combinatie van druiven en werkt erg goed. Omdat het zo’n frisse en fruitige wijn is, is hij wat makkelijker te drinken en dus perfect voor een feestje

2. Skiën - Grüner Veltliner 'Ried Satzpolster'

Brandl - Grüner Veltliner Ried Satzpolster

Ben jij van plan om de ski’s weer uit de schuur te halen en lekker naar Oostenrijk te gaan? Na zo’n lange dag op de piste moet je jezelf natuurlijk wel een beetje verwennen. Hoe beter dan met een typisch Oostenrijkse wijn. 

Onze tip: Grüner Veltliner ‘Ried Satzpolster’ van wijnhuis Christoph Brandl. De Ried Satzpolster is een fantastische witte wijn van Oostenrijks beroemdste witte druif: de Grüner Veltliner. Bekend om het zeer prettige frisse zuurtje dat perfect in evenwicht is met een mooie fruitigheid. Een subtiele en zeer stijlvolle wijn.

3. Bijkletsen - Mabre

Empordàlia - Mabre

Heb jij niets speciaals gepland maar ga jij gewoon lekker een avondje bijkletsen met familie en/ of vrienden? Ook dat hoort natuurlijk onder het genot van een heerlijk flesje wijn. Onze tip: Mabre van wijnhuis Empordàlia. De Mabre is een volle witte wijn met een lichte en elegante opvoeding op eikenhouten vaten, gemaakt van 100% witte Grenache druiven. Hij is fris, maar wel met veel structuur.  

Deze wijn is eigenlijk geschikt voor elk moment van de dag dat je er zin in hebt. Naast dat hij dus heerlijk is om te drinken tijdens al het geklets, is hij ook goed in te zetten bij lichtere gerechten. Denk hierbij aan visgerechten of een mooie salade. 


Zit jij ’s avonds toch liever voor de tv? Bekijk dan hier welke Videoland & Wijnen we in januari 2022 voor je hebben uitgelicht.