Videoland & Wijnen

Welke wijn bij welke Videoland serie?

januari '22

Ondanks dat we (tot nu toe) een redelijk zachte winter hebben, is het ’s avonds nog best koud. Dus wij vinden het stiekem toch heerlijk om lekker met een dekentje op de bank te zitten en te kijken naar onze favoriete series

Bij zo’n ontspannen avond hoort uiteraard wel een glas wijn, maar welke? Onze ‘Netflix & Wijnen’ lijstjes komen je vast bekend voor, maar wij vonden het tijd voor iets nieuws: dit keer een ‘Videoland & Wijnen’ editie. 3 fijne wijnen die prima te combineren zijn met 3 populaire Videoland series van dit moment. 

(verhaal gaat verder onder foto)

1. The Bachelor - Grüner Veltliner 'Reserve'

Brandl - Grüner Veltliner Reserve

Na Tony Junior is het tijd voor een nieuwe Bachelor! Of je dit programma nu cliché vindt of niet, een groot deel van Nederland zal er toch stiekem wel eens naar kijken. Thomas van der Vlugt, bekend van StukTV, is de nieuwe vrijgezel die op zoek gaat naar de liefde. 

De rozen spelen een grote rol in het programma. En wanneer je aan rozen denkt, denk je aan de liefde. Aangezien de dag van de liefde, Valentijnsdag, ook weer in zicht komt kan deze serie eigenlijk niet in het lijstje ontbreken. De serie is vanaf 16 februari op Videoland te zien. Nog heel even geduld dus!

Onze tip: Omdat bij de Bachelor alles om de liefde draait, kiezen wij uiteraard een wijn om verliefd op te worden: de Grüner Veltliner ‘Reserve’. Dat een Grüner Veltliner enorm lekker kan zijn, is waarschijnlijk geen verrassing. Maar een Grüner Veltliner met houtopvoeding? Daar kun je echt verliefd op worden! 

Jong, aanstormend talent Christoph Brandl weet dit voor elkaar te krijgen door een strenge selectie te maken van de beste, rijpe druiven uit zijn wijngaard. Deze laat hij vervolgens ‘sur lie’ en op eikenhouten vaten rijpen. Het resultaat: een rijke, uitgebalanceerde witte wijn met volle structuur en karakteristieke vanille kenmerken van een witte wijn die eikenhouten barriques heeft gezien. Perfect voor de tijd van nu! 

2. Mocro Maffia (s4) - Ripasso

Crosarola - Ripasso

Heb jij geen zin in zoetsappige verhalen en ben jij op zoek naar wat meer actie? Een van Nederlands best bekeken series op Videoland is terug met alweer het vierde seizoen: Mocro Maffia. Om je nog even een handje te helpen: deze serie gaat over drie vrienden die samen de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk maken. In no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uiteen, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Een super spannende serie met veel misdaad en actie. Het is duidelijk dat ze allen een groot ego hebben, zich als een koning in de jungle voelen en luxe leven als een prins. Alhoewel wij niet verwachten dat je hetzelfde leven zou willen leiden, kunnen wij ons wel voorstellen dat het luxe leven van een prins/ prinses wel lekker zou zijn. 

Onze tip: De ‘prinses Amarone’: Ripasso. Precies tussen de complexiteit en kracht van een Amarone en de meer gangbare eenvoud van een Valpolicella Classico bevindt zich de Ripasso. Ripasso wijnen zijn wereldberoemd en worden geëxporteerd over de gehele wereld. Deze wijn wordt door wijnhuis Crosarola gemaakt van Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella druiven. 

*Mocht je jezelf nog meer een koning/ koningin willen voelen, dan zou je natuurlijk ook voor de Amarone kunnen gaan.

3. I Can See Your Voice - Pinot Noir ‘Rittersberg’ 

Gilbert Ruhlmann - Rittersberg

Dit programma is elke week op de buis te zien, maar je kunt het ook lekker ‘bingen’ op Videoland. Voor degene die het nog niet kennen: ‘I Can See Your Voice’ is een muzikale spelshow waarin verschillende kandidaten het panel laten geloven dat zij heel goed kunnen zingen. Het is aan hen om te raden wie er echt kan zingen en wie een show opzet. Dit panel bestaat onder andere uit Fred van Leer, Marieke Elsinga en Carlo Boszhard. Kortom, lachen gieren brullen met en om het panel en de kandidaten.

Zelf probeer je er tijdens het kijken ook achter te komen wie er wel en niet kunnen zingen, en dat geeft soms een enorm ‘wow-moment’ wanneer je er compleet naast zit. Zo’n ‘wow-moment’ moet uiteraard ook te vinden zijn in de wijn die je tijdens dit programma drinkt. 

Onze tip: Om het wow effect vast te houden: de Pinot Noir ‘Rittersberg’ van wijnhuis Gilbert Ruhlmann uit de Elzas. Wist je dat deze zeer complexe druif ook een grandioze diversiteit kent? Eigenlijk een beetje hetzelfde als alle kandidaten in het programma. Bij deze wijn heeft Gilbert Ruhlmann ervoor gekozen de Pinot Noir een houtopvoeding te geven op grote eikenhouten vaten. Het resultaat: zeg maar gerust een ‘wow’-wijn uit de Elzas.