Christoph Brandl Grüner Veltliner ‘Reserve’

Oostenrijk | Weinviertel

Wow! Verrassing uit de bergen.

Waar komt deze wijn vandaan?

16,40

Categorie:
Oostenrijk
Weinviertel
Christoph Brandl
Rijk & Fris
Wit
Grüner Veltliner
Schroefdop
10-12
Bevat sulfieten
2021
13,5%
barrique
2027
0.75

Deel je moment!

Dat een Grüner Veltliner enorm lekker kan zijn, dat is geen verrassing. Maar dat je van deze bekende Oostenrijkse wijn ook een zeer verrassende versie met opvoeding op eikenhouten vaten kunt maken… daarvoor moet je als wijnmaker wel van goede huize komen!

Jong, aanstormend talent Christoph Brandl weet dit voor elkaar te krijgen door een strenge selectie te maken van de beste, rijpe druiven uit zijn wijngaard. Deze laat hij vervolgens enige tijd ‘sur lie’ rijpen, zodat de wijn door het contact met de gistcellen voller en romiger wordt.

Tot slot laat Christoph deze rijke wijn met het delicate ‘Grüner Veltliner’-pepertje, aangename fruitigheid en haar karakteristieke hogere aciditeit nog een aantal maanden rijpen in eikenhouten vaten.

Het resultaat: een rijke, uitgebalanceerde witte wijn met volle structuur en karakteristieke vanille kenmerken van een witte wijn die eikenhouten barriques heeft gezien.

Op een klein uurtje afstand van Wenen, ten noordwesten van de hoofdstad van Oostenrijk, vind je Weinhof Christoph Brandl. Wijnmaker in dit familiehuis is aanstormend talent Christoph Brandl, die met zijn wijnen al diverse prijzen heeft gewonnen. En deze jonge wijnmaker is door de Oostenrijkse pers al als ‘speciale insider-tip’ aangemerkt.

In 2010 had Christoph al zijn diploma’s op zak én had waardevolle kennis en ervaring opgedaan o.a. bij Weingut Jurtschitsch, één van de oudste wijnhuizen van Oostenrijk, bij Erste+Neue Kellerei in de Italiaanse wijnregio Alto Adige én bij Weingut Nittnaus dat bekend staat als een van de beste wijnproducenten in de Oostenrijks wijnregio Burgenland.

De wijnregio waarin Weinhof Christoph Brandl gevestigd is heet ‘Weinviertel’, letterlijk ‘wijn-kwartier’. Dit gebied strekt zich in noordelijke richting uit vanaf Wenen naar de grens met Tsjechië en was de allereerste wijnregio die DAC status (te vergelijken met de AOC-classificatie in Frankrijk) verkreeg voor haar Grüner Veltliner.

Christoph richt zich met zijn wijnen voornamelijk op de autochtone druiven van de regio, zoals de Grüner Veltliner en de Zweigelt, en houdt de filosofie aan dat je in zijn karakteristieke wijnen ‘het terroir moet kunnen proeven’. Hierbij deinst hij er zeker niet voor terug om nieuwe dingen te proberen, zoals bijvoorbeeld het maken van een prachtige Grüner Veltliner met opvoeding op eikenhouten vaten.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.