Netflix & Wijnen Januari

Welke wijn bij welke Netflix-serie?

januari 2021

Hoe herkenbaar is dit moment? Je zit klaar voor een zoveelste avondje Netflix, want ook de aankomende tijd zit een bezoek aan een café of restaurant er niet in... Je favoriete serie staat op pauze op het scherm, want de laatste stap voor een heerlijk ontspannen avond is nog niet genomen: welke wijn ga je bij jouw serie open trekken? Wij denken graag met je mee! Wijn & Netflix-fans dat we zijn hebben we een nieuw lijstje samengesteld van fijne wijnen die prima te combineren zijn met een avondje schermvermaak in deze ‘Corona-tijd’.

(verhaal gaat verder onder foto)

1. The Queen's Gambit - Scherwiller Riesling

Gilbert Ruhlmann Scherwiller Riesling Frankrijk Alsace Elzas witte wijn

Over een zwaarbeladen serie gesproken... Een hoofdpersoon die aan de ene kant briljant en succesvol is, en aan de andere kant kampt met verschillende verslavingen. Onze tip: de ‘Scherwiller Riesling’. Aan de ene kant een wijn die uit een bijzonder ‘uitdagend’ gebied komt dat een prachtig voorbeeld van ‘terroir-wijnen’ geeft, aan de andere kant is dit wel een van de meest toegankelijke wijnen om met dit gebied kennis te maken. Laat zeker even weten wat je hier van vindt!  

2. Star Trek Discovery – LaVirtu Tú

Een stukje ‘tv-geschiedenis’ dat in een modern jasje is gestoken. Dankzij Netflix is Star Trek niet langer alleen voor de ‘puristen’, maar is het ook voor een breder publiek toegankelijk gemaakt. Onze tip: de ‘LaVirtu Tú’. Een toegankelijke rode wijn waarmee je prima kunt borrelen, doordat wijnhuis Las Virtudes hun grote trots: de lichtelijk ‘lastige’ Monastrell-druif, gecombineerd heeft met de soepele Cabernet Sauvignon-druif. Ontdek deze fijne combinatie!

3. The Crown (seizoen 4) – Ripasso

Een serie over het Britse koningshuis... zou je daar de koning of koningin van de Italiaanse wijnen bij drinken? Onze tip: de ‘Ripasso’. Niet alleen omdat een glas Amarone redelijk heftig is en je toch iets van focus bij het kijken van deze serie moet bewaren. Maar ook omdat dit 4e seizoen over prinses Diana gaat, dus wat is dan toepasselijk dan ‘de prinses’ van de Italiaanse rode wijnen te drinken: de Ripasso?!

4. Algemene Netflix & Wijn-combinaties

Staat jouw favoriete serie hier niet tussen? Dan kun je jouw wijnkeuze altijd nog baseren op onderstaande wat meer ‘algemene’ Netflix & Wijn combinaties:

Sinforiano Raimun Verdejo Spanje Castilla-y-Léon

???? Categorie 'Lekker lachen' – Raimun Verdejo

Deze series hoeven niet in het comedy-genre te vallen, maar geven je gewoon lekker simpel vermaak. Niet nadenken, lekker ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan Modern Family, Bridgerton of Friends. De wijn die we bij deze series aanraden is heerlijk toegankelijk, makkelijk door drinkbaar en zal ook bij eventueel (klein) gezelschap zeker in de smaak vallen.

Onze tip: de ‘Raimun Verdejo’.

Stanig Friulano Witte Wijn Italië

???? Categorie 'Iets meer uitdaging' – Friulano

Wat meer actie, wat meer spanning… Series als 24, Narcos of Gotham. Dat soort series vragen een wijn-match die je smaakpapillen ook wat meer uitdagen. We hebben het dan over een wijn die prima als ‘borrelwijn’ te drinken is, maar ook zeker goed samen gaat met het diner op de bank!

Onze tip: de ‘Friulano’.

???? Categorie 'Heerlijk complex' – La Mandorle Blanc

Een serie waar je zo in op gaat dat je er maar met moeite uit ‘los’ kunt komen. Denk aan How to get away with Murder, Lupin of Unorthodox. Tijdens dit soort series zoek je geen wijn die heel makkelijk drinkt. Je zoekt dezelfde complexiteit in jouw glas als goed past bij hetgeen je op het beeldscherm ziet. Zo wordt het plaatje en jouw Netflix-ervaring compleet gemaakt!

Onze tip: de ‘Mandorle Blanc’.


(verhaal gaat verder onder foto)

Wil je lezen welke Netflix & Wijnen we in oktober 2020 uitgelicht hebben?
Klik dan hier