Las Virtudes LaVirtu Tú

Spanje | Alicante

‘De deugd’ in perfecte balans…

Waar komt deze wijn vandaan?

6,95

Categorie:
Spanje
Alicante
Bodega Las Virtudes
Rond & Stevig
Rood
Monastrell, Syrah
Schroefdop
12-14
Bevat sulfieten
2022
2,8 gr/l
13,5%
4 mnd eikenhout
tot 2025
0.75

Deel je moment!

LaVirtu (‘de deugd’) heeft in December 2016 van Bodega Las Virtudes haar eigen lijn wijnen gekregen. De LaVirtu Tú is de wat vollere rode wijn uit deze lijn. Gemaakt van 50% Monastrell en 50% Cabernet Sauvignon druiven en 3 maanden op hout gelegen. Maar vertrouw ons, geen houtsmaak en nog steeds fris genoeg. Het is een heerlijke, soepele rode wijn geworden.

De LaVirtu Tú speelt een uitstekende hoofdrol bij gerechten als paella, gegrild vlees, geïmproviseerde gerechten met kaas en worst en ook bij brood met tomaat en aioli. Verder prima bij vrijwel elk gerecht. Als bij veel Spaanse wijnen is het advies om ook deze iets gekoeld te serveren: tussen de 12-14 ºC.

Een leuk weetje over de LaVirtu lijn is dat deze speciaal is ontwikkeld voor vrouwen. Ágata (onze contactpersoon bij de Bodega) vertelde ons dat in Spanje het merendeel van de wijnen worden gekocht door vrouwen. Maar gek genoeg zijn er nog slechts weinig huizen die zich specifiek op vrouwen richten. Bij Bodega Las Virtudes vonden ze het hoog tijd om daar wat aan te veranderen!

Aangezien Wijndivas ook helemaal binnen die gedachtegang past, klopt het dus helemaal dat wij deze LaVirtu lijn in Nederland introduceren. Maar mannen, jullie zijn ook van harte welkom om van deze heerlijke wijnen te genieten.

“Een van de meest onbekende wijngebieden van Spanje” als wij vragen aan de ober waar deze wijn vandaan komt. “Tegelijkertijd is het een van de meest populaire vakantieregio’s gek genoeg. Veel mensen weten niet dat er in het achterland van Alicante heel goede wijnen worden gemaakt. Zelfs veel Spanjaarden weten dat niet.”

En eigenlijk hadden wij daar ook nooit bij stil gestaan. Gek eigenlijk, net als de toeristen hier in de bekende plaatsen als Calpe, Benidorm, Moraira en Torrevieja realiseerden ook wij niet dat die lekkere huiswijn op het terras, bij die leuke Tapas tent of dat prima restaurant een wijn is die uit het achterland komt van Alicante.

Dus zijn wij, op advies van de ober, naar het binnenland van Alicante vertrokken. Daar ligt de stad Villena en in Villena ligt de Bodega Las Virtudes. Onder andere daar komen die lekkere wijnen op de terrassen in Alicante vandaan. Ze bestaan als Bodega sinds 1961, maar voor die tijd werd er al eeuwen wijn verbouwd. De hele stad is ongelooflijk trots op hun bodega, toen er het gerucht ging dat het etiket van hun meest populaire wijn zou veranderen, kwam de hele stad in opstand. “Onze wijn is goed zoals die is, niet aankomen!”

We werden welkom geheten door Àgata die ons, zoals je kunt zien in de film van het wijnhuis, heeft rondgeleid en ons vertelde dat ze graag met ons samenwerkt om die heerlijke wijnen ook in Nederland te kunnen kopen. Dus, wil je het ultieme vakantiegevoel van die heerlijke wijn nu ook laten proeven aan je familie of vrienden, dan kan dat nu….

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.