Netflix & Wijnen April

Welke wijn bij welke Netflix-serie?

april 2021

Herken je dit moment? Je zit klaar voor een heerlijk ontspannen avond op de bank, want tsja wat ga je anders doen in deze voortdurende Corona tijd... Je favoriete Netflix serie van het moment staat al klaar op je scherm, maar een ontspannen avond gaat natuurlijk niet zonder een heerlijk glas wijn. Welke wijn ga jij bij jouw serie open trekken? Geen paniek, want Wijn & Netflix fans als we zijn hebben we weer een lijstje samengesteld van fijne wijnen die prima te combineren zijn met jouw favoriete serie! 

(verhaal gaat verder onder foto)

1. Ginny & Georgia - Libiam

La Rifra Libiam Lugana Italiaanse witte wijn Trebbiano di Lugana

Een van de best bekeken comedy-drama series van dit moment, Ginny & Georgia. Het verhaal volgt de 15-jarige Ginny Miller en haar onweerstaanbare en dynamische moeder Georgia Miller. Ginny voelt zich in veel situaties volwassener dan haar moeder en dat zorgt voor hilarisch beeldmateriaal Onze tip: de ‘Libiam’. De Libiam is heerlijk fris en fruitig van smaak. Een jonge knisperende wijn gemaakt van 100% Trebbiano di Lugana druiven. 

2. The Serpent – Salice Salentino

Italië Rode wijn Puglia Wijndivas Cantore di Castelforte Salice Salentino Negroamaro

The Serpent is dé documentaire serie van het moment. Het waargebeurde verhaal van Charles Sobhraj speelt zich af in de jaren 70. Een moordenaar, dief, verleider en iemand die zich als geen ander goed weet te vermommen. In Azië gaat hij op ‘hippie jacht’ met alle gevolgen van dien. Onze tip: de ‘Salice Salentino’. Een volle krachtige rode wijn die goed samen gaat met de donkere gedachtes van Sobhraj. Gemaakt van 100% Negroamaro druiven. De 6 maanden opvoeding op eikenhouten vaten zorgt voor een spectaculair eindresultaat!

3. Bridgerton – Ericka

Chateau Laffite Teston Frankrijk Pacherenc du Vic-Bilh Droge Witte Wijn Petite Manseng

Rijkdom, lust en verraad. Het verhaal speelt zich af tijdens het Regency tijdperk in 1813 en wordt bekeken door de ogen van de machtige familie Bridgerton. Deze romantische drama serie klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren, aangezien deze serie in sneltreinvaart mega populair is geworden. Onze tip: de rijke, elegante maar toch frisse witte wijn ‘Ericka’. De Ericka is een witte wijn met een melange van drie bijzondere druivensoorten: de Petit Manseng, de Gros Manseng en de Petit Courbu. De wijn heeft een waanzinnig mooie complexiteit en balans. Je proeft wat vanille  doordat de wijn 8 tot 9 maanden in houten vaten gelagerd wordt. 

4. Algemene Netflix & Wijn-combinaties

Staat jouw favoriete serie van het moment hier niet tussen? Je kunt je keuze ook baseren op wat meer algemenere Netflix & Wijn combinaties: 

???? Comedy series – La Virtu Rosé

Leuke comedy series als The Good Place, Emily in Paris en Gilmore Girls geven je heerlijk simpel vermaak waarbij je niet te veel na hoeft te denken. Dit soort series kijk je met een soepele, toegankelijke wijn met een etiket dat zelfs de competitie met de serie aan kan. Onze tip: ‘La Virtu Rosé’. Maar kijk uit: deze wijn is gevaarlijk lekker!

???? Misdaad documentaires – de 'Toro'

Om nog even terug te komen op ‘The Serpent’, er zijn een heleboel andere waargebeurde misdaad documentaires op Netflix te vinden. Denk hierbij aan Tiger King, Ted Bundy Tapes, Making a Murderer en The Keepers. Deze misdaad crimes gaan goed samen met een stevige rode wijn. Onze tip: ‘Señorio de Valdefinjas’, ofwel “de Toro”, onze Wijndivas trots. De wijn is gemaakt van 100% Tinta de Toro, een druif die familie is van de Tempranillo.

Chardonnay Les-Vignerons-des-Albères Frankrijk

???? Blockbusters – Chardonnay

Ben jij toch meer van de films in plaats van series? Blockbusters als The Hunger Games, Bird Box, The Green Mile en The Hangover, (welke overigens ook allemaal op Netflix te vinden zijn), kunnen als kijker veel van je vragen. Actie, vermaak, drama, verschillende verhaallijnen… Dan wil je een wijn waar je niet teveel bij hoeft na te denken. Onze tip: de ‘Chardonnay’ van Les Vignerons des Albères. Een heerlijke frisse, alledaagse wijn gemaakt van 100% Chardonnay druiven. 


(verhaal gaat verder onder foto)

Wil je lezen welke Netflix & Wijnen we in januari 2021 uitgelicht hebben?
Klik dan hier