Cantore di Castelforte Salice Salentino

Italië | Salento

Dé Zuid-Italiaanse troost- en genietwijn

Waar komt deze wijn vandaan?

13,49

Categorie:
Italië
Salento
Cantore di Castelforte
Krachtig & Vol
Rood
Negroamaro
Kurk
18
Bevat sulfieten
2021
13%
6 MND BARRIQUE
2026
0.75

Deel je moment!

De Salice Salentino wordt gemaakt van één van de twee ‘oerdruiven’ van Puglia: de ‘Negroamaro’-druif. De andere ‘oerdruif’ is de Primitivo. Beide zijn dit echt inheemse druiven voor deze zonovergoten regio in het zuiden van Italië. Waarbij de beste Negroamaro wijnen uit de gemeente Salice Salentino komen.

De enorme hoeveelheid zon uren proef je terug in de wijnen uit deze regio want het fruitgehalte is zeer hoog. Zo ook bij deze Salice Salentino. Wat het nog interessanter maakt is de locatie van de regio Salento, de zee is extreem dichtbij aan twee kanten. We zitten hier namelijk midden in de hak van de laars. Die nabijheid bij de zee zorgt voor uitdagingen vanwege de ziltigheid van de lucht, maar dat geeft ook een heel mooi eigen karakter aan de wijnen uit deze streek.

De naam van de druif, Negroamaro, betekent letterlijk vertaald ‘de zwarte bittere’ (wat je begrijpt als je deze druif eens recht van de tros eet…). Hier bij Castelforte maken ze er een fantastische, volle, rode wijn van met fluweelzachte tannines. Kenmerkend voor Negroamaro wijnen is dat deze wat hoger in aciditeit zijn, wat in het geval van deze Salice Salentino uitstekend uitgebalanceerd is met de volle fruitigheid van de druif. Het wordt daardoor een zeer prettige wijn, met voldoende frisheid, die erg goed te combineren is met eten. 6 maanden opvoeding op eikenhouten vaten zorgt voor een spectaculair eindresultaat!

De Salice Salentino gaat erg goed bij pasta gerechten met vleessaus of tomatensaus. Maar echt helemaal in zijn element is hij bij gerechten van de grill (bbq)!

Op zoek gaan naar een supermarkt voor water, thuis komen met een fantastisch wijnhuis voor Primitivo en Negroamaro… Zo verging het ons op onze wijnreis naar Puglia. Na een dag lang in en rondom Primitivo-stad Manduria afspraken te hebben gehad zochten we een supermarkt om wat water te kopen. Het eerste zoekresultaat op Google Maps: Cantore di Castelforte!
Dat vroeg om een bezoek…

Cantore di Castelforte blijkt sinds 2000 een volledig nieuwe richting in te zijn geslagen. Het wijnhuis geeft al van generatie op generatie de liefde en passie voor het maken van wijn en olijfolie door. Maar is sinds 2000 bewust ecologisch gaan werken.

“Wanneer je van generatie op generatie je kennis doorgeeft, en ziet hoe jonge krachten ervaren wijnmakers worden, word je je ook bewust van je ecologische footprint”, aldus Giulio.

Als je denkt aan Primitivo denk je ook gelijk aan het stadje Manduria. In deze regio is de wijncultuur één geworden met de bewoners, alle know-how wordt van generatie op generatie en van familie op familie overgedragen. Zo ook binnen de familie Cantore di Castelforte. Door de jaren heen is de familie gegroeid, dat gebeurt nou eenmaal bij Italiaanse huwelijken.

Al eeuwenlang steken de markiezen van Cantore di Castelforte hun energie in het verbeteren van hun wijnen en olijfolie. Met de juiste balans tussen traditie en innovatie hebben ze in het jaar 2000 een hele belangrijke beslissing genomen: volledig richten op duurzaamheid en kwaliteit van je producten. Maar wel met behoud van de speciale charme van de streek.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.