Rit 2 Roadtrip Box

Online Wijnproeverij roadtrip door Europa

We nemen jou mee op een wijnproef roadtrip door Europa, om een aantal van onze grandioze wijnboeren te ontmoeten en hun heerlijke wijnen te proeven. Haal de wijnen in huis en reis mee vanuit huis door het online wijnproeverij filmpje te kijken. Gewoon wanneer het jou uitkomt.

In Rit 2 gaan we verder vanuit waar we in Rit 1 zijn gebleven: Zuid Italië. We reizen door Campania (langs de Vesuvius) terug naar het noorden van Italië, naar het Gardameer. Van daar gaan we via Zuid Frankrijk naar Spanje.

Naar het filmpje

De 4 (2 wit, 1 rosé, 1 rood) wijnen in deze box voor €55.95 €54

Wat zeggen de Wijndivas?

In Rit 2 zijn we gestart in Puglia, waar we na Rit 1 zijn gebleven. In Campania zijn we op bezoek gegaan bij Cantina Sanpaolo van Claudio Quarta voor één van de meest iconische witte wijnen van Italië, de Greco di Tufo. Een wijn die opgroeit op de vulkanische resten van de Vesuvius bij Napels. We zijn uit het zuiden van Italië weer terug gereden naar het noorden, bij het Gardameer, waar de broers van La Rifra ons hun Libiam hebben laten proeven. Na een bezoekje aan Desenzano del Garda was het tijd om via de Provence naar het uiterste zuiden van Frankrijk te rijden. Hier tegen de grens met Spanje, bij Les Vignerons des Albères, zijn we er achter gekomen dat een donker gekleurde rosé zeker niet zoet hoeft ze zijn en een volwaardige wijn is voor bij een maaltijd. Als afsluiter hebben we in Heskia's favoriete Spaanse wijngebied, Priorat, de Dara van Sangenís i Vaqué geproefd. María Sangenís heeft ons uitgelegd dat dit een soort 'natuurwijn' is, hij wordt niet gefilterd en niet geklaard en in gelimiteerde oplage gemaakt.

Kim & Heskia

Bestel nu de Rit 2 Roadtrip Box box voor €55.95 €54!