Christoph Brandl Zweigelt ‘Reserve’

Oostenrijk | Niederösterreich

Aanrader! aldus het bekende Falstaff Magazine

Waar komt deze wijn vandaan?

13,95

Categorie:
Oostenrijk
Niederösterreich
Christoph Brandl
Krachtig & Vol
Rood
Zweigelt
Schroefdop
>1 uur
14 -16
Bevat sulfieten
2019
1.1 g/ltr
13,5%
barrique
2025
0.75

Deel je moment!

Hoewel velen de bekendste witte druif van Oostenrijk zo zullen kunnen noemen is dat voor de bekendste, autochtone rode druif: de Zweigelt, toch net even wat anders. Terwijl er zulke prachtige rode wijnen in Oostenrijk te vinden zijn!

Voor zijn houtgerijpte Zweigelt maakt jonge wijnmaker Christoph Brandl gebruik van handgeselecteerde druiven die op een bodem van leem en löss zijn opgegroeid. De wijn die hij hier van maakt krijgt een opvoeding in stalen tanks en barriques, waardoor de Zweigelt ‘Reserve’ fluweelzacht wordt met een heerlijke balans van rood fruit, prettige aciditeit en de duidelijk aanwezige tonen van houtrijping.

Volgens Christoph is deze wijn fantastisch bij wild- en rundvleesgerechten. Maar beperk jezelf zeker niet tot alleen het najaar, want bij een uitgesproken stuk vlees van de houtskool-grill of BBQ gaat deze Oostenrijkse topper ook echt wel fantastisch!

Trotse informatie:
– aanbevolen in Falstaff – Rotweinguide 2019

Op een klein uurtje afstand van Wenen, ten noordwesten van de hoofdstad van Oostenrijk, vind je Weinhof Christoph Brandl. Wijnmaker in dit familiehuis is aanstormend talent Christoph Brandl, die met zijn wijnen al diverse prijzen heeft gewonnen. En deze jonge wijnmaker is door de Oostenrijkse pers al als ‘speciale insider-tip’ aangemerkt.

In 2010 had Christoph al zijn diploma’s op zak én had waardevolle kennis en ervaring opgedaan o.a. bij Weingut Jurtschitsch, één van de oudste wijnhuizen van Oostenrijk, bij Erste+Neue Kellerei in de Italiaanse wijnregio Alto Adige én bij Weingut Nittnaus dat bekend staat als een van de beste wijnproducenten in de Oostenrijks wijnregio Burgenland.

De wijnregio waarin Weinhof Christoph Brandl gevestigd is heet ‘Weinviertel’, letterlijk ‘wijn-kwartier’. Dit gebied strekt zich in noordelijke richting uit vanaf Wenen naar de grens met Tsjechië en was de allereerste wijnregio die DAC status (te vergelijken met de AOC-classificatie in Frankrijk) verkreeg voor haar Grüner Veltliner.

Christoph richt zich met zijn wijnen voornamelijk op de autochtone druiven van de regio, zoals de Grüner Veltliner en de Zweigelt, en houdt de filosofie aan dat je in zijn karakteristieke wijnen ‘het terroir moet kunnen proeven’. Hierbij deinst hij er zeker niet voor terug om nieuwe dingen te proberen, zoals bijvoorbeeld het maken van een prachtige Grüner Veltliner met opvoeding op eikenhouten vaten.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.