Les Vignerons des Albères Malicieuse Rouge

Frankrijk | Côtes Catalanes

Soepele, Zuid-Franse Syrah

Waar komt deze wijn vandaan?

8,25

Categorie:
Frankrijk
Côtes Catalanes
Les Vignerons des Albères
Soepel & Fruitig
Rood
Syrah
Kurk
14-16
Bevat sulfieten
2022
13%
2025
0.75

Deel je moment!

Door de Malicieuse Rosé en Malicieuse Blanc, die beiden gemaakt zijn van leden van de Grenache familie, zou je denken dat Les Vignerons des Albères voor de Malicieuse Rouge gebruik zouden maken van de rode Grenache druif… Niets is minder waar!

Want hier in de Côtes Catalanes zitten we in ook in het gebied van de Syrah-druif. In lijn met de sierlijke, toegankelijke, mooie wijnen uit dit Zuid-Franse wijngebied, hebben Les Vignerons des Albères een soepele, fruitige en bovenal toegankelijke 100% Syrah-wijn aan hun prachtige Malicieuse reeks toegevoegd. Een wijn die je bij de eerste slok al in dit gebied van Middellandse Zee, Zuid-Franse zon en Tramontana-wind weet te plaatsen.

De wijnboeren van Les Vignerons des Albères selecteren voor de Malicieuse lijn alleen de beste druiven. Malicieuse betekent ondeugend en de lijn is bedoeld om het speelse karakter van deze lijn te benadrukken. Het verleidelijke komt van de combinatie van de bergen en zee, die invloed uitoefenen op de druiven – zegt men hier. 

Met de Malicieuse Rouge hebben de Vignerons een wijn gemaakt voor de wijnliefhebber die graag met een rode wijn ‘borrelt’, maar ook een rode wijn die prima bij wat lichtere gerechten kan.

Prachtig voorbeeld van een sierlijke rode wijn!

Iedereen die wel eens naar Zuid-Frankrijk heeft gereden via de A9 (Montpellier-Spaanse Grens) weet dat je direct na Narbonne de laagvlakte van Perpignan oprijdt. Op dat moment zie je ook vrijwel gelijk één van de hoogste toppen van de Pyreneeën, namelijk de Canigou (2800m.). De Pyreneeën vormen hier de grens met Spanje en het stuk gebergte direct aan de Middellandse Zee heet ‘Les Albères’. De mensen spreken hier Frans, maar een groot deel van de bevolking spreekt ook het Catalaans. De plaatsnamen worden hier in het Frans en in het Catalaans aangegeven. Veel Nederlanders kennen de bekende badplaatsen als Collioure, Argelès-Sur-Mer en Banyuls-sur-Mer.

“De Tramontane (in Spaans Tramontana) in combinatie met de invloed van zee geven de wijnen van Les Vignerons des Albères zo’n aparte en unieke smaak” vertelt één van de wijnboeren ons als wij  daar binnenlopen. Het is duidelijk, de mannen van Les Vignerons des Albères vinden het maar wat leuk dat wij geïnteresseerd zijn in hun wijnen. Ze staan net bij elkaar om de laatste nieuwtjes te bespreken en meteen krijgen we een uitnodiging om achter één van hen aan te rijden. Vol enthousiasme laat hij zijn wijngaard zien. In het filmpje zie je daar wat beelden van.

In het binnenland van de bovengenoemde badplaatsen en aan de voet van het Albères gebergte hebben aan aantal wijnboeren zich verenigd en noemen zich nu ‘Les Vignerons des Albères’. Met hun samenwerking hebben ze deze wijnen goed op de kaart weten te zetten. Ze hebben inmiddels meerdere prijzen gewonnen en de Guide d’Hachette, de wijnbijbel van Frankrijk, heeft zeer lovende recensies geplaatst.

Kortom, gek eigenlijk dat ze nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Tot nu natuurlijk, want toen wij na terugkomst zeiden dat wij wel overtuigd waren dat wij een selectie van hun wijnen ook in Nederland gaan verkopen, begonnen ze eensgezind te juichen. En dat moest natuurlijk gevierd worden met….wijn. À votre Santé!

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.