Wijndivas maandbox

Herfstschatten Box

Maak jouw ultieme herfstgevoel compleet met deze heerlijke wijnen voor na een prachtige boswandeling. Kaarsjes aan, "Cheesy dishes" en een goed glas wijn!


De dagen worden korter en de bomen verliezen hun bladeren, we kunnen er niet meer omheen, de herfst is begonnen. Stiekem verlangen we allemaal wel weer een beetje naar de warmte en gezelligheid die de herfst met zich meebrengt. Knisperende bladeren onder je voeten, je ademt frisse lucht en bekijkt de meest mooie kleuren tijdens een heerlijke boswandeling... Wie wil dat nu niet? 

In onze nieuwste 'Herfstschatten Box' hebben we zorgvuldig een aantal wijnen geselecteerd die perfect passen bij deze eerste herfstmaand!

We trekken ons weer terug naar binnen, steken de kaarsen aan en kruipen op de bank met een dekentje voor de open haard. 

Als je ons vraagt wat het antwoord is op alles, zeggen wij: kaas! Je bent lekker uitgewaaid en komt terug van je heerlijke boswandeling, de eerste paddestoelen zijn gespot, misschien heb je zelfs een handvol kastanjes in je jaszak zitten. Je komt thuis, en krijgt zo vrienden/familie op bezoek voor een fijne avond samen. Tijdens de voorbereidingen trek je vast een fles Amànima cava open en geniet je van wat heerlijke kaassnacks. Je bereidt je salade caprese met buffelmozzarella voor die je straks serveert met een goed glas Greco di Tufo. Je raspt de Parmezaan welke je straks over een goed stuk vlees strooit, en giet de Superboum vast in een decanteer karaf voor bij het hoofdgerecht. Tot slot leg je de Rêve d'Automne in de koeling voor zometeen bij de kaasplank, en haal je de kazen er alvast uit zodat alle smaak- en geuraroma's vrij kunnen komen. 


Welke 4 flessen zitten er in de ‘Herfstschatten Box’?

1x  Amànima Brut Nature Reserva van Mas Oliver

Deze Amànima Cava is uitermate geschikt in combinatie met een kleine kaas snack voor tijdens het koken. Je hebt tenslotte net een lange wandeling gemaakt, dus deze heb je wel verdiend 😉 

1x Greco di Tufo van Claudio Quarta

Probeer deze wijn in combinatie met een goede Buffelmozzarella en je weet niet wat je meemaakt. De druiven van deze wijn zijn met de hand geplukt en Claudio en Alessandra (vader en dochter) Quarta, laten de wijn vervolgens 5 maanden 'sur lie' rijpen. Het resultaat? Een rijke complexere wijn met structuur en duidelijk aanwezige mineralen, perfect voor bij een jonge kaas dus! 

1x Superboum van Bricco del Cucù

Deze wijn is gemaakt in een écht familiebedrijf, Dario en zijn dochters Irene en Chiara hebben hun wijnmaakproces en de oorsprong van hun etiketten gebaseerd op fresco's uit een eeuwenoude kerk uit de buurt. Als een ode aan dit heiligdom zijn een aantal van hun flessen voorzien van fresco's uit deze kerk, zo heeft ook de Superboum een kenmerkende schildering hiervandaan. Deze wijn wordt gezien als een wijn voor bij vleesgerechten en kaas. Probeer het dus vooral bij Tagliata di Manzo, een klassiek Italiaans gerecht waarbij biefstuk in reepjes wordt geserveerd met snippers Parmezaanse kaas.

1x Rêve d'Automne van Lafitte-Teston

Herfstdroom, dat is de letterlijke vertaling van deze naam. Waarom? De druiven die gebruikt worden voor deze wijn worden pas heel laat in het seizoen geplukt, waardoor ze een heel hoog suikergehalte hebben. Geen wonder dus dat deze wijn bij uitstek geschikt is om te drinken bij sterke kazen, en laten we nu net hebben besloten dat het dessert een goed gevulde kaasplank is vanavond ;). 

Benieuwd naar onze andere Wijndivas Boxen? Neem dan een kijkje op deze pagina.