Wijndivas maandbox

Steek de BBQ maar aan Box 

Voor de heerlijke, lange, zomerse dagen waarbij je de barbecue aansteekt en wel ziet hoe de avond verder loopt...


Voor die dagen hebben we nu de 'Steek de BBQ maar aan Box'. Met verschillende alleskunners. Zodat het niet uitmaakt wat je op de BBQ legt en wie er komt of blijft.

Deze nieuwe maandbox bevat maar liefst zes heerlijke wijnen, van verschillende van onze wijnhuizen uit Italië, Spanje en Frankrijk. Want een BBQ aansteken doen ze in elk van die landen. 😉
Welke 6 flessen zitten er in de ⁠'Steek de BBQ maar aan Box'?

Wit: 2x Custoza van Villa Medici 

Twee flessen heerlijke zachte witte wijn, gemaakt door onze bevriende familie van het wijnhuis Villa Medici in Italië. Custoza is een heel klein wijngebied rondom het dorp Custoza, ten zuidwesten van Verona. Een klein plaatsje met een enorm groot monument boven op de heuvel, omringd door de wijngaarden. Deze wijn is perfect bij de borrel nog vóór je de BBQ aan hebt, maar je kan haar ook lekker de hele avond doordrinken. Want ook bij elegante gerechten van de barbecue staat ze haar mannetje.

Rosé: 2x
 Protesta Rosado van Casado Morales   

Twee flessen droge, frisse rosé uit de Rioja in Spanje. De Protesta Rosé is gemaakt van 100% Tempranillo-druiven. Doordat broers Javier en Joseba haar twintig dagen sur-lie (op de gistresten) hebben laten rijpen, heeft deze wijn nét iets meer diepgang... En past dus prima bij het gemiddelde gerecht van de BBQ. Met een mooie lichtroze kleur, een fijne mineraliteit en is (voor de liefhebber) ook nog eens Vegan!

Rood: 2x Château Montesquieu Rouge van Les Vignerons des Albères 

Twee flessen soepele rode wijn van dichtbij de Middellandse Zee in Frankrijk. Niet té zwaar, toegankelijk, elegant, maar wel genoeg power om een goed stuk vlees aan te kunnen. De Montesquieu Rouge is een soepele combinatie van het vertrouwde drietal: Syrah, Grenache en Carignan. Met fluweelzachte tannines zoals kenmerkend is voor de regio ‘Les Albères’. Een hele fijne wijn gedurende de hele avond. Maar onze tip: combineer met een goed stuk gegrild vlees! Hmmm...


Benieuwd naar onze andere Wijndivas Boxen? Neem dan een kijkje op deze pagina.