5 Tips om een fles wijn te openen

Hoe open je een wijnfles zonder kelnersmes?

Herken je dat moment? Dat je erg veel zin hebt in een lekker flesje wijn, maar er dan achter komt dat je je kelnersmes niet bij de hand hebt? Geen probleem, want wij zijn niet voor één gat te vangen: er zijn namelijk verschillende manieren om een kurk uit de fles te krijgen zonder kelnersmes!

Wij geven je 5 tips om een fles wijn te openen, zonder gebruik van een kelnersmes.

(verhaal gaat verder onder de foto).

1. Duw de kurk in de fles

Er zijn twee manieren waarop je dit kunt benaderen. Of je slaat met een schoen en een mascara de kurk ín de fles wijn. Houd wel rekening met gemorste wijn.

Of probeer iets anders uit je handtas: duw met een labello voorzichtig met de hand de kurk in de fles.

2. Gebruik je gereedschapskist

Toevallig geen kelnersmes in de buurt, maar wel een goed gevulde gereedschapskist? Met schroef, schroevendraaier en klauwhamer heb je die kurk zo uit de fles!

3. Doe 'de Klassieker'

Tik met behulp van een muur de kurk uit de fles. Bescherm de wijnfles door hem in een schoen te steken; te omwikkelen met een handdoek of houd een dik tijdschrift of boek tussen de fles en de muur. Dit is een oefening in geduld...

4. Open de fles met een (auto)sleutel

Steek de sleutel in een hoek van 45° in de kurk, zover als je de sleutel in de kurk kunt duwen. Druk daarna de sleutel in cirkels terwijl je ook omhoog trekt. Op die manier draait de kurk naar boven en uiteindelijk volledig uit de fles!

5. Open de fles met een kledinghanger

Een kledinghanger heb je altijd wel in huis. Kijk onderstaand filmpje (vanaf 0:50) om te zien hoe je daar mee toch de kurk uit een wijnfles krijgt!


Meer lezen?