Kerstdiner + bijpassende wijnen

Compleet kerstdiner met bijpassende wijnen!

Kerstmis staat bijna voor de deur. Heb jij nog geen plannen voor jouw kerstdiner gemaakt? Dan heb je geluk! Wij hebben een compleet kerstdiner voor je samengesteld, met bijpassende wijnen voor elk gerecht. Om het nóg gemakkelijker te maken hebben we de recepten ook maar gelijk voor je uitgeschreven. Geen Zorgen in December dus voor jou! 

1. Voorgerecht - Zalmbonbons + Libiam

De Libiam is de ultieme combinatie wanneer er vis gegeten wordt, zelfs Sushi kan deze grandioze wijn goed aan. Deze fantastische wijn van familie wijnhuis La Rifra is hét alternatief als je denkt aan Chardonnay bij je gerecht maar toch echt iets anders wilt. Het wat vol-vettere van de zalm kan deze wijn heel mooi aan. La Rifra is een heel klein wijnhuis, direct aan het Gardameer. De Libiam is gemaakt van 100% Trebbiano di Lugana druiven, handmatig geoogst. Echt genieten!

2. Hoofdgerecht - Lamsbout + Dara

Na vis is het tijd voor vlees, en wat voor vlees! In combinatie met de Dara wordt jouw kerstdiner helemaal een feestje. De Dara is gemaakt door de familie Sangenís i Vaqué van het wijnhuis met dezelfde naam. Dit wijnhuis vind je zo’n 100 km ten zuiden van Barcelona, in het onherbergzame achterland van de stad Tarragona. De Dara heeft alle kenmerken van een echte Priorat wijn, stoer en elegant tegelijk. Het is een blend van 45% Grenache, 45% Carignan en 10% Merlot druiven. De wijn heeft 12 maanden gerijpt op gebruikte eikenhouten vaten. Ideaal bij lamsvlees

3. Nagerecht - Profiterole + Rêve d'Automne

Na gerechten en wijnen uit Italië en Spanje sluiten we af in Frankrijk met dit typisch Franse gerecht, in combinatie met de Zuidwest Franse dessertwijn Rêve d’Automne van de familie Laffitte-Teston. Deze naam, die ‘herfstdroom’ betekent, dankt de wijn aan het feit dat de druiven pas heel laat in het seizoen worden geplukt (ver in de herfst), waardoor ze dus extreem rijp worden en een zeer hoog suikergehalte hebben. Vervolgens worden de druiven nog eens gedroogd, waardoor de druiven heerlijk intens worden. Kortom, een fantastisch mooie dessertwijn die jouw kerstdiner helemaal compleet maakt! 


Meer lezen?