Welk type vader ben/ ken jij?

5 type vaders + bijpassende wijn

juni 2022

Wil jij een vader eens lekker in het zonnetje zetten? Wanneer jij met een flesje wijn aan zult komen zal hij daar vast heel blij van worden. Weet jij alleen niet welke wijn voor hem te kiezen? Geen probleem, wij hebben de keuze wat makkelijker gemaakt voor je. Wij hebben een lijstje samengesteld waarbij wij de perfecte wijn koppelen aan 5 ‘type’ vaders. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over je wijnkeuze. 

(verhaal gaat verder onder foto)

1. De ''Ik hang graag op de bank - vader'' 

Brandl - Grüner Veltliner Ried Satzpolster

Na een lange dag werken vinden we het allemaal wel lekker om languit op de bank te gaan liggen, zo ook die hardwerkende vader. En dan natuurlijk op je wenken bediend worden 😉 Een heerlijk wijntje voor dit moment is de ‘Grüner Veltliner ‘Ried Satzpolster’’. Wij weten zeker dat deze bij de vaders in de smaak gaat vallen, helemaal met een kaasplankje ernaast.

Ps, weet jij welke serie jouw vader graag kijkt? Kijk dan ook eens naar onze Netflix & Wijnen blogs, waarbij wij een wijn koppelen aan populaire series van het moment. 

2. De ''Ik drink graag een borrel - vader'' 

Sinforiano - Raimun Verdejo

Is de vader in kwestie vaak op het terras te vinden? En vindt hij het heerlijk om lekker samen te borrelen? Dan is de ‘Raimun Verdejo’ de juiste keuze. Win-win situatie, want dan kun jij lekker mee borrelen met deze heerlijke wijn ;). 

3. De ''Ik ben de sportman - vader''

Sinforiano - Sinfo Rosado

Mannen en sport, het is vaak onlosmakelijk verbonden. En dan hebben wij het niet over alle vaders die zelf aan sport doen, maar ook degenen die er naar kijken. Wie en wat we supporten is voor iedereen verschillend, maar wanneer Nederland als land ergens aan mee doet zijn we allen één. Daarom een wijn met een passend etiket: de ‘Sinfo Rosado’. Zo supporten we allemaal oranje toch 😉  

4. De ''Ik ben de leukste thuis vader''

Las Virtudes - LaVirtu del Mar

Je kent ze wel, de vaders die denken dat ze de leukste zijn. De grapjes die elke minuut over de tafel vliegen waar hij zelf vaak het hardst om lacht. Af en toe zijn deze grapjes dan ook best leuk maar dat wordt niet toegegeven… Daar past natuurlijk een wijn bij waarvan het etiket net zo leuk is. En dat kan natuurlijk niets anders zijn dan de ‘LaVirtu del Mar’. Want deze opvallende zeemeermin valt niet alleen bij vrouwen, maar ook zeker bij mannen in de smaak. 

5. De ''Ik ben de chéf-kok in huis - vader''

Cantore di Castelforte - Primitivo

De kok in huis pronkt uiteraard met hetgeen hij gemaakt heeft…(als deze chéf kok een man is natuurlijk ;))  In deze tijd van het jaar gaat dan ook maar wat graag de BBQ aan voor een lekker en goed stukje vlees. Hierbij is de ‘Primitivo’ absoluut de juiste keuze.