Netflix & Wijnen Mei

Welke rosé bij welke Netflix-serie?

mei 2022

Je leest het goed, deze keer een ‘Netflix & Wijnen - Rosé editie’. Waarom? Rosé is natuurlijk altijd nog net even iets lekkerder in de zomermaanden. Maar omdat het eigenlijk in de zomermaanden ook wel heerlijk is om af en toe op de bank te hangen en je favoriete serie te kijken, een Netflix & Wijnen editie waarbij de combinatie per serie gemaakt wordt met een bijpassende rosé. 

Dus, weet jij niet welke rosé te openen? Geen paniek, wij hebben weer een heerlijk lijstje voor je samengesteld van fijne rosé wijnen die prima te combineren zijn met de populairste Netflix series van dit moment. 

(verhaal gaat verder onder foto)

1. Stranger Things (S4) - Fugace Rosé

La Rifra - Fugace

Zat jij er ook al tijden op te wachten? We hebben veel geduld moeten hebben voor het 4e seizoen van deze hit-serie (bijna 3 jaar!), maar het eerste deel staat eindelijk op Netflix. Even een kleine recap: Het verhaal speelt zich af in de jaren 80 en is een typische Science fiction serie. In het dorpje Hawkins gebeuren mysterieuze dingen. Wanneer een vriendengroep een vriendschap sluit met het meisje Eleven, blijkt na verloop van tijd dat er duistere experimenten van de Amerikaanse regering gaande zijn. Zo gebruiken zij ook proefpersonen waar Eleven er een van is. Op een dag lukt het Eleven om te ontsnappen. Hierna moeten de wetenschappers die haar creëerden tot het uiterste gaan om hun activiteiten voor de buitenwereld geheim te houden.

Kortom, unieke en bijzondere serie. En met deze woorden omschrijf je precies de Fugace Rosé. Geen verrassing dus dat dit de perfecte combinatie is. Waarom de Fugace Rosé van wijnhuis La Rifra zo bijzonder is? Hij wordt in een beperkte oplage gemaakt van ongeveer 1500 flessen per jaar, waarvan de betere restaurants rond het Gardameer een groot deel weten ‘weg te kapen’. Hierdoor wordt het dus eigenlijk een bijzondere en unieke wijn om thuis te hebben.

Ps, Benieuwd naar het tweede deel van seizoen 4? Deze staat vanaf 1 juli online. 

2. Our Father – Montesquieu Rosé 

LVA - Montesquieu Rosé

Deze veelbesproken documentaire is er een waarvan je eigenlijk zou willen dat het niet bestaat. Het ‘Our Father’ verhaal begint met een vrouw die nieuwsgierig is naar haar stamboom, waardoor zij een DNA-test afneemt. Echter komt zij voor een verrassing te staan. Ze blijkt meerdere halfbroers en -zussen te hebben, heel veel meer. Ze besluit de zaak verder te onderzoeken en ontdekt een schokkend complot met donorsperma door een populaire arts. Jarenlang verwekte de arts genaamd Cline in het geheim tientallen kinderen. 

Dit bizarre onwerkelijke verhaal heeft een wat soepelere rosé nodig. Daarom de soepele maar toch iets vollere rosé: de Château Montesquieu Rosé van wijnhuis Les Vignerons des Albères. Deze rosé is fruitig maar toch eerder soepel dan fris te omschrijven. Het is het perfecte voorbeeld van een ‘moderne’ rosé, dat willen zeggen dat het veel meer is dan een simpel terrasdrankje. En dus voldoende genoeg body heeft om deze Netflix documentaire bij te bekijken. 

3. F*ck de Liefde – LaVirtu Rosé

Las Virtudes - LaVirtu Rosé Suave

Oke, dit is geen serie maar een film die op dit moment erg populair is op de streamingsdienst. En dat begrijpen wij wel. Het is een heerlijke romcom die lekker makkelijk weg te kijken is wanneer jij zowel alleen als in gezelschap van jouw rosétje aan het genieten bent. In dit vervolg van de al eerder uitgekomen film is Lisa weer single en gaat ze met haar twee beste vriendinnen op een vrijgezellenvakantie naar Ibiza. De reis loopt al snel compleet anders dan verwacht wanneer Lisa een oude bekende tegen het lijf loopt… en dan weet je het wel in al die romantische komedies.  

Bij deze film hoort uiteraard een Spaanse rosé waarbij je het zomergevoel wat je van de film al krijgt nog net een beetje meer vasthoudt. Dat kan niets anders zijn dan de: LaVirtu Rosé van wijnhuis Las Virtudes. Een frisse jonge rosé, met voldoende fruit zonder zoet te zijn. Genieten!


Meer Netflix & Wijnen tips?