Netflix & Wijnen Maart

Welke wijn bij welke Netflix-serie?

maart 2022

We mogen dit jaar absoluut niet klagen over het weer, het is al dagen heerlijk zonnig geweest. Toch koelt het ’s avonds nog wel af en zitten we dan weer voor de buis gekluisterd. Naast alle ellende die we op het nieuws voorbij zien komen is het dan toch ook wel heel lekker om gewoon eventjes een Netflix serie te bingewatchen. 

Bij zo’n ontspannen avond hoort natuurlijk wel een lekker glas wijn, maar welke? Geen paniek, wij hebben weer een heerlijk lijstje voor je samengesteld van fijne wijnen die prima te combineren zijn met de populairste Netflix series van dit moment. 

(verhaal gaat verder onder foto)

1. Inventing Anna - Sinfo Rosado Fermentado en Barrica

Sinforiano - Sinfo Rosado Barrica

Je hebt er misschien vast wel eens van gehoord, want deze serie is het gespreksonderwerp van de laatste weken. ‘Inventing Anna’ is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Anna Delvey (Sorokin). Een oplichtster die zich voordoet als Duitse (nep) erfgename en die de harten van de New Yorkse sociale scene steelt…en hun geld. Je kunt veel over deze Anna Sorokin zeggen, maar elegantie en karakter heeft ze zeker.

Onze tip: Net als Anna moet deze wijn complexiteit, elegantie en karakter hebben. En dat heeft deze rosé allemaal: de Sinfo Rosado Fermentado en Barrica. Het is absoluut een rosé, maar gefermenteerd in grote Amerikaanse eikenhouten vaten van 500 liter en daarna 5 maanden opgevoed ‘sur lie’ op Franse eikenhouten barriques. Gemaakt van 80% Tempranillo, 10% Verdejo en 10% Albillo druiven. En omdat Anna alleen designer kleding draagt en de duurste ‘limited edition’ wijnen drinkt, is het niet meer dan logisch dat deze wijn dan ook in zeer beperkte oplage gemaakt wordt.

2. Queen of the South – Amarone Classico della Valpolicella 

Crosarola - Amarone

Deze goed bekeken serie is op het moment wederom een trend op Netflix sinds seizoen 5 op de streamingsdienst te zien is. Om je geheugen even op te frissen: Teresa’s man (een drug-runner) wordt vermoord door een drugskartel. Teresa vlucht uit Mexico en gaat naar Spanje, waar ze de grootste drugssmokkelaar wil worden. Kortom, veel spanning en mysterie dus. 

Onze tip: De naam van de serie zegt het al… daarom hebben wij ook de koningin van de wijnen uitgekozen, de Amarone.  De combinatie van de hoge alcohol en het speciale procedé van een Amarone zorgt ervoor dat dit een serieuze wijn is. Hier ga je rustig voor zitten. Wij kunnen ons wel voorstellen dat Teresa deze na een drukke dag ook zou drinken 😉

3. The Adam Project – Greco di Tufo

Claudio Quarta - Greco di Tufo

Mocht je van Science fiction en avontuur houden, dan is dit dé film voor jou. Deze film speelt zich af in 2050. De tijd reizende gevechtspiloot Adam Reed maakt een noodlanding in 2022 en gaat samen met zijn twaalfjarige ik (waar hij de hulp goed van kan gebruiken) op een missie om de toekomst te redden. Adam gaat dus behoorlijk terug in de tijd.

Onze tip: Net als Adam gaat de Greco di Tufo ook terug in de tijd en maakt een behoorlijke tijdreis. Naar alle waarschijnlijkheid is de Greco di Tufo druif vanuit Griekenland geïmporteerd tijdens het eerste millennium voor Christus. Na aankomst in een haven in de buurt van het huidige Napels, werd deze druif verspreid naar het binnenland totdat ze arriveerde op de plek die nu als haar klassieke thuisbasis wordt beschouwd: de omgeving van het dorp Tufo in de provincie Avellino. Het is een hele mooie frisse en rijke witte wijn die je echt eens wil proberen. 


Meer Netflix & Wijnen tips?