Netflix & Wijnen Oktober

Welke wijn bij welke Netflix-serie?

oktober 2020

Herken je dat moment? Dat je klaar zit voor een avondje Netflix kijken, want ach, er is in deze 'Corona-tijd' toch geen café of restaurant dat open is om gezellig naartoe te gaan... Dus zit je heerlijk onderuit gezakt op de bank, klaar om te genieten: maar welke wijn bij jouw serie open te trekken? Wij hebben goed nieuws! Wijn & Netflix-fans dat we zijn hebben we een lijstje samengesteld van fijne wijnen die prima te combineren zijn met een avondje schermvermaak.

(verhaal gaat verder onder foto)

Onze ‘Wijn & Netflix-categorieën’:
(1) Lekker lachen
(2) Iets meer uitdaging
(3) Heerlijk complex
(4) Specifieke combinaties

1. Lekker lachen - LaVirtu del Mar

Deze series hoeven niet in het comedy-genre te vallen, maar geven je gewoon lekker simpel vermaak. Niet nadenken, lekker ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan ????The Big Bang Theory, How I Met Your Mother of Jane the Virgin. De wijn die we bij deze series aanraden is heerlijk toegankelijk, makkelijk door drinkbaar en zal ook bij de rest van jouw vrolijke Netflix-gezelschap goed in de smaak vallen.

2. Iets meer uitdaging - Vi del Mas

Wat meer actie, wat meer spanning… Series als ????The Blacklist, La Casa de Papel (‘Money Heist’) of Sherlock. Dat soort series vragen een wijn-match die je smaakpapillen ook wat meer uitdagen. We hebben het dan over een wijn die prima als ‘borrelwijn’ te drinken is, maar ook zeker goed samen gaat het diner op de bank!

Celler Comunica Vi del Mas Comédia Montsant Spanje

Bijvoorbeeld een wijn als: de  Comunica – Vi del Mas

3. Heerlijk complex - Ericka

Een serie waar je zo in op gaat dat je er maar met moeite uit ‘los’ kunt komen. Denk aan ????The Bridge, Marseille of The Fall. Tijdens dit soort series zoek je geen wijn die heel makkelijk drinkt. Je zoekt dezelfde complexiteit in jouw glas als goed past bij hetgeen je op het beeldscherm ziet. Zo wordt het plaatje en jouw Netflix-ervaring compleet!

4. Op zoek naar specifieke, grappige combinaties?

Voor een aantal populaire Netflix-toppers hebben we een specifieke Netflix & Wijn-combinatie bedacht. Zit jouw favoriet er niet tussen? Laat het ons weten!

Bricco del Cucù Diavolisanti Piemonte

????Lucifer – Diavolisanti

Natuurlijk kies je bij een serie over een charismatische duivel een duivels lekkere wijn! Lijkt misschien wat ‘on the nose’, maar de karaktervolle ‘Diavolisanti’ van Bricco del Cucù (letterlijk vertaald ‘duivels en heiligen’) gaat hier wel heel erg lekker bij (wel met een borrelhapje erbij)
Wijndivas Villa Medici Custoza Italië witte wijn

????The Umbrella Academy – Custoza

Overweldigende actie, filmisch vermaak, doorvlochten verhaallijnen... deze serie vraagt nogal wat van je als kijker. Daarom is onze tip om de ‘Custoza’ van Villa Medici erbij te proeven. Een wijn die heel vriendelijk is maar ook bijzonder genoeg om je even uit dat ‘tv-geweld’ te kunnen trekken om dit in de echte wereld te kunnen waarderen.

????Vikings – ‘de Toro’

Stoere mannen, stoere vrouwen: daarbij past een stoere wijn! ‘De Toro’, ook wel bekend als de ‘Señorio de Valdefinjas’ van Campiña, is misschien een jonge rode wijn. Maar wel eentje in de categorie ‘Spaanse krachtpatser’, die zeker die vikingen aan kan.