Cantore di Castelforte Primitivo di Manduria Donna Maria

Italië | Primitivo di Manduria

Zuid-Italiaanse krachtpatser met zijdezacht karakter

Waar komt deze wijn vandaan?

17,95

Categorie:
Italië
Primitivo di Manduria
Cantore di Castelforte
Krachtig & Vol
Rood
Primitivo
Kurk
18
Bevat sulfieten
2019
14,5%
12 MND BARRIQUE
2026
0.75

Deel je moment!

Deze Primitivo di Manduria Donna Maria wordt gemaakt van 100% Primitivo-druiven: de oerdruif van de regio Puglia, helemaal in de hak van de laars van Italië. Ondanks dat de naam ‘Primitivo’ betekent ‘de eerste die rijp is’, kiest men er bij Cantore di Castelforte voor om voor deze wijn de druiven juist pas laat te oogsten.

Voor deze topper gebruiken ze druiven uit een oude ‘alberello’ wijngaard die in 1968 in het ‘Primitivo di Manduria’-gebied is aangeplant. ‘Alberello’ betekent ‘klein boompje’ en geeft sprekend weer hoe de wijnstok vorm wordt gegeven om op optimale wijze de Primitivo-druiven te beschermen en te laten floreren.

Na het persen van de laat geoogste druiven laat Castelforte de wijn nog enkele maanden rijpen in eikenhouten vaten. Het resultaat: een krachtige rode wijn met het kenmerkende ‘zon-doorstoofde’ karakter van een 100% Primitivo, zachte tannines, vol fruit en een heerlijk vleugje vanille dankzij de 12 maanden rijping in eikenhouten vaten.

Dit is een wijn die prachtig combineert met wildgerechten, gerechten met lam en natuurlijk met lokale pastagerechten. De Primitivo di Manduria ‘Donna Maria’ is een wijn waarmee je zonder twijfel indruk maakt én is tegelijkertijd ook een gouden compromis voor situaties waarin je rekening moet houden met liefhebbers van volle, krachtige rode wijnen én wijnliefhebbers die voorkeur geven aan wijnen met rijpe, zachte tannines.

Op zoek gaan naar een supermarkt voor water, thuis komen met een fantastisch wijnhuis voor Primitivo en Negroamaro… Zo verging het ons op onze wijnreis naar Puglia. Na een dag lang in en rondom Primitivo-stad Manduria afspraken te hebben gehad zochten we een supermarkt om wat water te kopen. Het eerste zoekresultaat op Google Maps: Cantore di Castelforte!
Dat vroeg om een bezoek…

Cantore di Castelforte blijkt sinds 2000 een volledig nieuwe richting in te zijn geslagen. Het wijnhuis geeft al van generatie op generatie de liefde en passie voor het maken van wijn en olijfolie door. Maar is sinds 2000 bewust ecologisch gaan werken.

“Wanneer je van generatie op generatie je kennis doorgeeft, en ziet hoe jonge krachten ervaren wijnmakers worden, word je je ook bewust van je ecologische footprint”, aldus Giulio.

Als je denkt aan Primitivo denk je ook gelijk aan het stadje Manduria. In deze regio is de wijncultuur één geworden met de bewoners, alle know-how wordt van generatie op generatie en van familie op familie overgedragen. Zo ook binnen de familie Cantore di Castelforte. Door de jaren heen is de familie gegroeid, dat gebeurt nou eenmaal bij Italiaanse huwelijken.

Al eeuwenlang steken de markiezen van Cantore di Castelforte hun energie in het verbeteren van hun wijnen en olijfolie. Met de juiste balans tussen traditie en innovatie hebben ze in het jaar 2000 een hele belangrijke beslissing genomen: volledig richten op duurzaamheid en kwaliteit van je producten. Maar wel met behoud van de speciale charme van de streek.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.