Cantore di Castelforte Rosato Salento

Italië | Salento

Charmante kleur van zonnig Puglia

Waar komt deze wijn vandaan?

9,99

Categorie:
Italië
Salento
Cantore di Castelforte
Fris & Fruitig
Rosé
Negroamaro
Kurk
8-10
Bevat sulfieten
2021
12,5%
2023
0.75

Deel je moment!

Italië is geen land van rosé’s. Maar ze kunnen er absoluut heerlijke rosé maken. Volgens de Italianen zelf zijn de twee regio’s in hun land waar de beste rosé gemaakt wordt, in het noorden bij het Gardameer en helemaal in de hak van de laars in het zuiden, in Puglia.

Cantore di Castelforte heeft haar wijngaarden in Salento, hét wijngebied van Puglia, en werkt daar met de lokale Negroamaro druif. Dat betekent letterlijk ‘zwarte bittere’, maar bitter is deze heerlijke rosé zeker niet. Vol fruit en vol smaak, dat wel.

De donkere kleur komt door de bijna zwarte schil van de Negroamaro druif die veel kleur afgeeft aan de wijn. Het is absoluut een droge rosé, maar wel met veel rood fruit. Daardoor is deze wijn ideaal bij een maaltijd die wat pit heeft, bijvoorbeeld Mexicaanse tortilla wraps. Maar een wijn uit Puglia zou geen wijn uit Puglia zijn, als hij niet perfect combineert met een mooi bord pasta.

 

Op zoek gaan naar een supermarkt voor water, thuis komen met een fantastisch wijnhuis voor wijnen uit Salento… Zo verging het ons op onze wijnreis naar Puglia. Na een dag lang in en rondom Primitivo-stad Manduria afspraken te hebben gehad zochten we een supermarkt om wat water te kopen. Het eerste zoekresultaat op Google Maps: Cantore di Castelforte!
Dat vroeg om een bezoek…

Cantore di Castelforte blijkt sinds 2000 een volledig nieuwe richting in te zijn geslagen. Het wijnhuis geeft al van generatie op generatie de liefde en passie voor het maken van wijn en olijfolie door. Maar is sinds 2000 bewust ecologisch gaan werken.

“Wanneer je van generatie op generatie je kennis doorgeeft, en ziet hoe jonge krachten ervaren wijnmakers worden, word je je ook bewust van je ecologische footprint”, aldus Giulio.

In deze regio is de wijncultuur één geworden met de bewoners, alle know-how wordt van generatie op generatie en van familie op familie overgedragen. Zo ook binnen de familie Cantore di Castelforte. Door de jaren heen is de familie gegroeid, dat gebeurt nou eenmaal bij Italiaanse huwelijken.

Al eeuwenlang steken de markiezen van Cantore di Castelforte hun energie in het verbeteren van hun wijnen en olijfolie. Met de juiste balans tussen traditie en innovatie hebben ze in het jaar 2000 een hele belangrijke beslissing genomen: volledig richten op duurzaamheid en kwaliteit van je producten. Maar wel met behoud van de speciale charme van de streek.

Giulio: “Onze wijngaarden liggen rondom 4 verschillende boerderijen: Masseria Centonze, Masseria Mazzetta, Masseria Cicimaia en Masseria Tre Torri. De reden waarom we al zo lang als wijnfamilie bestaan is omdat we hart hebben voor onze wijnstokken. En echt een naam neer willen zetten: dat je voor kwaliteitswijnen en olijfolie bij Cantore di Castelforte moet zijn. Alle energie voor het wijnproductie-proces wordt opgewekt met onze eigen zonnepanelen. En al onze wijnen worden op biologische wijze gemaakt.”

 

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.