Daniel Moreau Champagne Carte Noire Brut

Frankrijk | Champagne

Mooie Champagne met bruisende prijs-kwaliteit verhouding

Waar komt deze wijn vandaan?

30,98

Categorie:
Frankrijk
Champagne
Daniel Moreau
Verfrissend
Bubbels (wit)
Pinot Meunier, Pinot Noir
Kurk
6-8
Selecteer
10 gr/l
12%
tot 2025
0.75

Deel je moment!

Wij waren al geruime tijd op zoek naar een Champagne die niet in Nederland verkrijgbaar was en bovendien een goede prijs-kwaliteit verhouding had. We waren al bij twee Champagne huizen geweest, maar die vielen beide af.

Totdat ons oog viel op een nieuwsbericht over het ‘Concours de Vins Féminalise 2016’. Dit bekende Concours, opgericht door vrouwelijke wijnkenners in Frankrijk, houdt elk jaar een wedstrijd in meerdere categorieën, waaronder ook Champagne. De zilveren winnaar van 2016, Champagne huis Daniel Moreau, kenden wij nog niet en…..hij was nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Dus reden genoeg om naar de Champagne streek af te reizen. Bastien en zijn vrouw Julie ontvingen ons zeer hartelijk en zo kwamen wij er achter dat we niet alleen begrijpen waarom ze een zilveren medaille hebben gewonnen, maar dat ze ook in hun productieproces het gebruik van chemicaliën vermijden en daarmee biologisch produceren.

De Champagne Carte Noire Brut, die wij nu introduceren in Nederland, bevat alles wat een goede Champagne moet hebben: niet té veel bubbels, niet té veel suiker en een juiste combinatie van fris en smaakvol. Bovendien is de prijs-kwaliteit verhouding buitengewoon. De dames van het concours hadden groot gelijk – een zilveren medaille is hier op zijn plek.

En heren, maak jullie geen zorgen, veel mannelijke wijnkenners zijn net zo enthousiast 😉

Naast een prima aperitief, past deze Champagne ook erg goed bij kreeft, ‘coquilles St-Jacques’, wit vlees, kip en parelhoen.

Toch nog even wat ‘trotse informatie’. De Champagne Carte Noire Brut van Daniel Moreau heeft de volgende onderscheidingen:

Decanter 2016 : Recommandé

Le guide Hachette des vins 2016 : 1 ster

Concours mondial de Bruxelles 2016 : Gouden Medaille

Concours des vins des vignerons indépendants 2016 : Gouden Medaille

Guide Gilbert et Gaillard 2015 : 79/100

Concours des vins Féminalise 2016 : Zilveren Medaille

“Garçon, Champagne!” is zo ongeveer de meest gehoorde bestelling in Parijs en bij feestelijke gelegenheden. Tsja, er is zoveel te vertellen over deze “godendrank”. Vele schrijvers en dichters roemen deze meest bekende wijn uit Frankrijk en iedereen over de hele wereld kent de reputatie van deze wijnstreek.

Een aantal weetjes met betrekking tot Champagne die jullie misschien nog niet weten:

  • In principe was dit wijngebied te noordelijk gelegen om de druiven te gebruiken voor kwalitatief goede wijn. Iemand kwam op het idee om bubbels toe te voegen en toen was de ietwat zure witte wijn ineens wel zeer drinkbaar (wat heet!);
  • Champagne heeft een beschermde status en er zijn zeer strenge regels;
  • Ieder Champagne huis heeft zijn eigen kenteken – een code op de fles om de authenticiteit te waarborgen

Afijn, het is duidelijk, Champagne is een top product en de prijzen zijn navenant. In Épernay, de hoofdstad van de Champagne streek, zitten alle grote namen bij elkaar op de “Avenue de Champagne” en op elke willekeurige dag zijn er net zoveel toeristen en zakenmensen uit de gehele wereld.

Toch zijn er nog heel veel producenten die niemand buiten Frankrijk kent en wij hadden ons tot doel gesteld er één te vinden met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

En dat is gelukt! Wij zijn in contact gekomen met het wijnhuis van Daniel Moreau. De familie maakt al wijnen sinds 1875 en in 1970 heeft Daniel Moreau zelf een wijnhuis opgericht. Inmiddels heeft zijn zoon Bastien samen met zijn vrouw Julie het merk verder uitgebreid en hebben zij een flink aantal prijzen in de wacht gesleept met hun Champagnes. In de beschrijving vind je een opsomming van hun medailles en trofeeën.

Veel belangrijker voor ons is dat zij met heel veel passie hun wijnen maken. Passie die je terug proeft in hun Champagnes. Bovendien gebruiken zij geen chemicaliën om hun wijnen te verbeteren en dat spreekt ons erg aan.

Proef het zelf – een feestelijke Champagne met een meer dan uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.