Javernand Rosé de Gamay

Frankrijk | Beaujolais

Verleidelijke elegantie

Waar komt deze wijn vandaan?

12,95

Categorie:
Frankrijk
Beaujolais
Javernand
Fris & Fruitig
Rosé
Gamay
Kurk
9-11
Bevat sulfieten
2021
12%
2023
0.75

Deel je moment!

Een rosé om je te laten verleiden. Heel lichtroze van kleur met een elegantie en finesse die kenmerkend is voor de betere Franse rosé’s. Frisse smaak met de fruitigheid van een goede rosé.

Traditioneel hand geplukte druiven die opgroeien volgens de methode van een duurzame wijnbouw. Dat is waar Château Javernand voor staat.

Gemaakt van de Gamay druif, de rode druif die heerst in het zuiden van de Bourgogne streek. Officieel heet deze druif ‘gamay noir à jus blanc’.

Drink deze verleidelijke rosé als aperitief, bij koude voorgerechten of de Mediterrane keuken. Of gewoon op elk ander moment dat je er zin in hebt.

Château de Javernand ligt prachtig op een heuvel met uitzicht over de wijngaarden van Chiroubles in het zuiden van de Bourgogne. Bij aankomst heb je direct een ‘wow’ gevoel. Zo mooi kan de Bourgogne zijn.
De wijnstreek heet de Beaujolais, deze naam komt van het oude Middeleeuwse stadje Beaujeu. De wijnbouw hier dateert vanuit de Romeinse tijd.

De befaamde cru’s liggen in het noorden van de Beaujolais, waar de wijngaarden groeien op een granietachtige ondergrond. Een van deze cru’s is de Chiroubles. In de Beaujolais zijn ze nog steeds verplicht om handmatig te plukken om de kwaliteit van de productie te handhaven. Als Wijndivas zijn we niet van verplichtingen, maar sommige zijn dan wel weer goed…

Over-Overgrootvader, Auguste, was eigenlijk wijnhandelaar in de Bourgogne in het begin van de 20ste eeuw. Hij exporteerde wijnen naar landen in heel Europa en was daar erg goed in. Overtuigd als hij als hij van zichzelf was, gaf hij advies aan de wijnboeren met wie hij zaken deed en die zeiden altijd dat wijn maken toch niet hetzelfde is als in wijn handelen. Dus toen hij een prachtig gelegen stuk land kon kopen van een boer zonder opvolger is hij zelf begonnen met wijn maken. En hij heeft zijn eigen adviezen in de praktijk gebracht en nu ruim 100 jaar later zijn we bij Arthur Javernand en zijn neef Pierre aangeland. Het is nu al de vijfde generatie.

Pierre is een voorvechter van duurzame wijnbouw, waarbij de grond niet uitgeput mag raken. De volgende generaties moeten hier ook nog van die lekkere wijnen kunnen maken zoals hij het zegt. Dus zorgen ze voor bomen en andere planten tussen de wijnstokken.

 

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.