Les Vignerons des Albères Ch. La Roca

Frankrijk | Ct du Roussillon

Soepele Franse wijn met klasse

Waar komt deze wijn vandaan?

9,90

Categorie:
Frankrijk
Ct du Roussillon
Les Vignerons des Albères
Krachtig & Vol
Rood
Syrah, Carignan, Grenache noir
Kurk
>1 uur
16-18
Bevat sulfieten
2021
14,5%
12 mnd hout
tot 2026
0.75

Deel je moment!

De Château La Roca is gemaakt van een klasse combinatie van Syrah, Grenache noir en Carignan druiven, die wordt afgemaakt met een rijping van 12 maanden op hout.

Syrah kennen we allen als typisch Franse druif, die zich kenmerkt door veel kleur, veel tannines en de smaak van donker fruit. Grenache Noir vormt een interessante tegenhanger door een prettig aanwezige toon van fruit toe te voegen en de eigenschap goed langer te kunnen rijpen. Carignan is een druivenras dat vooral in de zonnige regio Languedoc-Roussillon wordt gecultiveerd en in deze La Roca een soepel en fruitige smaak toevoegt.

Past perfect bij gegrilde vleesgerechten met saus of bij lamsbout.

Even wat ‘trotse informatie’, de Château La Roca 2013 heeft de volgende prijs gewonnen:

Médaille d’Argent au Concours Général Agricole 2015.

 

Iedereen die wel eens naar Zuid-Frankrijk heeft gereden via de A9 (Montpellier-Spaanse Grens) weet dat je direct na Narbonne de laagvlakte van Perpignan oprijdt. Op dat moment zie je ook vrijwel gelijk één van de hoogste toppen van de Pyreneeën, namelijk de Canigou (2800m.). De Pyreneeën vormen hier de grens met Spanje en het stuk gebergte direct aan de Middellandse Zee heet ‘Les Albères’. De mensen spreken hier Frans, maar een groot deel van de bevolking spreekt ook het Catalaans. De plaatsnamen worden hier in het Frans en in het Catalaans aangegeven. Veel Nederlanders kennen de bekende badplaatsen als Collioure, Argelès-Sur-Mer en Banyuls-sur-Mer.

“De Tramontane (in Spaans Tramontana) in combinatie met de invloed van zee geven de wijnen van Les Vignerons des Albères zo’n aparte en unieke smaak” vertelt één van de wijnboeren ons als wij  daar binnenlopen. Het is duidelijk, de mannen van Les Vignerons des Albères vinden het maar wat leuk dat wij geïnteresseerd zijn in hun wijnen. Ze staan net bij elkaar om de laatste nieuwtjes te bespreken en meteen krijgen we een uitnodiging om achter één van hen aan te rijden. Vol enthousiasme laat hij zijn wijngaard zien. In het filmpje zie je daar wat beelden van.

In het binnenland van de bovengenoemde badplaatsen en aan de voet van het Albères gebergte hebben aan aantal wijnboeren zich verenigd en noemen zich nu ‘Les Vignerons des Albères’. Met hun samenwerking hebben ze deze wijnen goed op de kaart weten te zetten. Ze hebben inmiddels meerdere prijzen gewonnen en de Guide d’Hachette, de wijnbijbel van Frankrijk, heeft zeer lovende recensies geplaatst.

Kortom, gek eigenlijk dat ze nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Tot nu natuurlijk, want toen wij na terugkomst zeiden dat wij wel overtuigd waren dat wij een selectie van hun wijnen ook in Nederland gaan verkopen, begonnen ze eensgezind te juichen. En dat moest natuurlijk gevierd worden met….wijn. À votre Santé!

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.