Marrone Barbera

Italië | Piëmonte

Jeugdige elegantie voor alledag

Waar komt deze wijn vandaan?

12,75

Categorie:
Italië
Piëmonte
Marrone
Elegant & Intens
Rood
Barbera
Kurk
16-18
Bevat sulfieten
2022
13,5%
2026
0.75

Deel je moment!

De wijnregio Piëmonte staat bekend om zijn mooie, elegante wijnen. Dat is precies wat deze Barbera is: elegant.

Gemaakt van 100% Barbera druiven. De Barbera is, naast de Nebbiolo druif, de rode parel uit Noord Italië. Je kunt tegenkomen dat de Barbera ook wel ‘de Merlot van Italië’ wordt genoemd. Kenmerkend voor Barbera wijnen zijn de combinatie van fruit, lage tannines en een prettige frisheid (aciditeit).

De familie Marrone heeft met deze Barbera weer een heerlijke wijn neergezet, vol van smaak en toch lekker fris fruit. Mocht je ervan houden, deze wijn kan ook prima licht terug gekoeld gedronken worden.

Naast wat lichtere gerechten, gaat de wijn heel goed bij ietwat ‘vettere gerechten’. De zuren in de wijn breken namelijk heel goed door de vetten heen, waardoor de smaak van het gerecht en van de wijn elkaar heel mooi aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan een pasta gerecht met worst of een risotto met paddenstoelen. En nog een bijzonder punt van de Barbera: ze gaat goed bij wortel en pastinaak, en dat kunnen maar weinig druiven zeggen.

Grandioos dat zelfs in het hart van één van de bekendste wijngebieden ter wereld, Barolo in de Piëmonte, een familie al vier generaties lang toonaangevend kan zijn met behoud van een eigen karakter.
Dat is het geval bij wijnhuis Marrone. Het is ondertussen de 4e generatie, 3 zussen, die dagelijks naast hun vader werken om de ontwikkeling van hún wijnhuis door te zetten.

Het zit gewoon in het DNA van de familie om continue te verbeteren en vol passie te zoeken naar manieren om nóg betere wijnen te maken.
“De wijngaarden zijn het hart van ons werk. Wij zijn ervan overtuigd dat we beloond worden voor alle zorg die we in de wijngaarden steken door de goede kwaliteit druiven.” – aldus Serena Marrone.

Onze kennismaking met wijnhuis Marrone was eigenlijk bij toeval, we zaten te eten in La Morra en kregen zo’n lekker glas wijn dat we vroegen waar die vandaan kwam. “Een paar minuten hier verderop” kregen wij als antwoord van de serveerster. Tsja, daar moeten we dan dus langs. Na een voorzichtige introductie bleek dat we als bedrijven veel gemeen hebben en het gesprek werd steeds gezelliger, de wijnen kwamen op tafel om te proeven met heerlijke hapjes erbij.

Vier uur later liepen wij naar buiten met een schat aan informatie over de familie Marrone, grandioze foto’s van het wijnhuis en het uitzicht en een partner rijker.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.