Marrone Barbera d’Alba ‘Carlot’

Italië | Langhe

Zijdezachte ‘vrouwelijke touch’

Waar komt deze wijn vandaan?

16,45

Categorie:
Italië
Langhe
Marrone
Elegant & Intens
Rood
Barbera
Kurk
16-18
Bevat sulfieten
2020
14,5%
12 mnd barriques
2025
0.75

Deel je moment!

De meest aangeplante druif in de Piemonte regio is de Barbera. En dat is niet voor niets, want juist hier in dit klimaat gedijt deze druif heel erg goed. Kenmerkend voor Barbera wijnen zijn de combinatie van fruit, lage tannines en een prettige frisheid (aciditeit). Wijnhuis Marrone gebruikt haar beste Barbera druiven voor deze Barbera d’Alba ‘Carlot’.

Het bijzondere aan de ‘Carlot’ is dat het een Barbera wijn is met opvoeding op eikenhouten vaten. Maar wel op een hele subtiele en elegante manier. Maar ja, wat verwacht je van een vrouwelijke wijnmaakster 😉

60% van de wijn wordt 12 maanden op gebruikte eikenhouten barriques gerijpt en de andere 40% rijpt 12 maanden in roestvrij stalen vaten. Zo wordt het een wijn met een grandioze structuur en een zijdezachtheid die je niet vaak vindt in een Barbera.

De ‘Carlot’ is een wijn met veel kracht en toch blijft hij mooi in balans. We vinden deze wijn heerlijk bij vleesgerechten. Ook smaakt hij geweldig bij paddenstoelen en gegrilde groenten.

 

Grandioos dat zelfs in het hart van één van de bekendste wijngebieden ter wereld, Barolo in de Piemonte, een familie al vier generaties lang toonaangevend kan zijn met behoud van een eigen karakter.
Dat is het geval bij wijnhuis Marrone. Het is ondertussen de 4e generatie, 3 zussen, die dagelijks naast hun vader werken om de ontwikkeling van hún wijnhuis door te zetten.

Het zit gewoon in het DNA van de familie om continue te verbeteren en vol passie te zoeken naar manieren om nóg betere wijnen te maken.
“De wijngaarden zijn het hart van ons werk. Wij zijn ervan overtuigd dat we beloond worden voor alle zorg die we in de wijngaarden steken door de goede kwaliteit druiven.” – aldus Serena Marrone.

Onze kennismaking met wijnhuis Marrone was eigenlijk bij toeval, we zaten te eten in La Morra en kregen zo’n lekker glas wijn dat we vroegen waar die vandaan kwam. “Een paar minuten hier verderop” kregen wij als antwoord van de serveerster. Tsja, daar moeten we dan dus langs. Na een voorzichtige introductie bleek dat we als bedrijven veel gemeen hebben en het gesprek werd steeds gezelliger, de wijnen kwamen op tafel om te proeven met heerlijke hapjes erbij.

Vier uur later liepen wij naar buiten met een schat aan informatie over de familie Marrone, grandioze foto’s van het wijnhuis en het uitzicht en een partner rijker.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.