Marrone Dolcevita

Italië | Langhe

Op ‘het goede leven’!

Waar komt deze wijn vandaan?

15,95

Categorie:
Italië
Langhe
Marrone
Fris & Fruitig
Rosé
Nebbiolo, Barbera
Kurk
8-10
Bevat sulfieten
2021
14,5%
2024
0.75

Deel je moment!

‘Het goede leven’ (La Dolce Vita), dat is wel heel makkelijk met deze heerlijke rosé van de zussen Marrone. Rosé is in Italië zelf nog steeds niet heel populair. Ook wijnhuis Marrone was niet meteen overtuigd of een rosé wel in hun assortiment zou passen. “We hebben echt getwijfeld of we ons zouden wagen aan het maken van een rosé”, vertelt Serena Marrone. “We hebben een goede reputatie en als je dan een rosé op de markt brengt die niet aan de verwachtingen voldoet, dan is dat niet goed voor onze naam. Tegelijkertijd hadden we wel het idee dat we de kennis in huis zouden hebben om iets moois te maken.”

En dat is absoluut het geval gebleken. Valentina Marrone maakt een prachtige rosé van Nebbiolo en Barbera druiven. “Het mooie is dat deze rosé het beste van 2 werelden heeft; de mooie complexiteit van de Nebbiolo druif en het frisse van de Barbera”, legt Serena uit. “Wat ons betreft is onze rosé erg geslaagd. We noemen hem: Dolcevita.”

De Nebbiolo en Barbera druiven worden handmatig geoogst, ongeveer 1-2 weken na elkaar, wanneer ze de juiste rijpheid hebben bereikt. Ze worden apart gevinifieerd. Daarna rijpt de wijn nog 7 maanden ‘sur lie’. Het resultaat is een mooie lichte rosé met een elegante, frisse smaak en een uitzonderlijke lengte, die wordt afgesloten met een fruitige afdronk.

Een intrigerende wijn die smaakt naar meer. En die uitstekend is als aperitief, maar ook perfect te combineren is met wit vlees, vleeswaren en soepen; die verder nog fantastisch is bij gerechten met vis of tomaat.

Voor ons is dit een rosé die altijd past, zo veelzijdig is ze. Met als ideale verwennerij: bij pizza!

Grandioos dat zelfs in het hart van één van de bekendste wijngebieden ter wereld, Barolo in de Piemonte, een familie al vier generaties lang toonaangevend kan zijn met behoud van een eigen karakter.
Dat is het geval bij wijnhuis Marrone. Het is ondertussen de 4e generatie, 3 zussen, die dagelijks naast hun vader werken om de ontwikkeling van hún wijnhuis door te zetten.

Het zit gewoon in het DNA van de familie om continue te verbeteren en vol passie te zoeken naar manieren om nóg betere wijnen te maken.
“De wijngaarden zijn het hart van ons werk. Wij zijn ervan overtuigd dat we beloond worden voor alle zorg die we in de wijngaarden steken door de goede kwaliteit druiven.” – aldus Serena Marrone.

Onze kennismaking met wijnhuis Marrone was eigenlijk bij toeval, we zaten te eten in La Morra en kregen zo’n lekker glas wijn dat we vroegen waar die vandaan kwam. “Een paar minuten hier verderop” kregen wij als antwoord van de serveerster. Tsja, daar moeten we dan dus langs. Na een voorzichtige introductie bleek dat we als bedrijven veel gemeen hebben en het gesprek werd steeds gezelliger, de wijnen kwamen op tafel om te proeven met heerlijke hapjes erbij.

Vier uur later liepen wij naar buiten met een schat aan informatie over de familie Marrone, grandioze foto’s van het wijnhuis en het uitzicht en een partner rijker.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.