Marrone Passione

Italië | Langhe

Bijzondere ontdekking deze ‘passie’

Waar komt deze wijn vandaan?

18,25

Categorie:
Italië
Langhe
Marrone
Elegant & Intens
Rood
Barbera, Nebbiolo
Kurk
16-18
Bevat sulfieten
2017
14%
12 mnd barrique
2025
0.75

Deel je moment!

De naam van deze wijn klopt absoluut: passie! Hij geeft duidelijk de passie weer van Valentina Marrone om een hele mooie blend te maken van Barbera en Nebbiolo druiven.

Gemaakt van 60% Barbera en 40% Nebbiolo, van wijngaarden op een hoogte van 400m midden in de mooie heuvels van de Piëmonte. De druiven worden met de hand geplukt; de Barbera in de derde week van september en de Nebbiolo in de laatste week van oktober. Ze worden apart gevinifieerd en krijgen 12 maanden opvoeding op eikenhouten barriques.

Voor het op de fles doen wordt de juiste balans gezocht tussen de aciditeit en frisheid van de Barbera en de elegantie en de mogelijkheid tot bewaren van de Nebbiolo. Zo krijg je een volwassen wijn met hele mooie uitgebalanceerde tannines.

Een wijn voor bij de maaltijd, een gezellige avond met goede vrienden of gewoon om jezelf eens goed te verwennen.

Grandioos dat zelfs in het hart van één van de bekendste wijngebieden ter wereld, Barolo in de Piëmonte, een familie al vier generaties lang toonaangevend kan zijn met behoud van een eigen karakter.
Dat is het geval bij wijnhuis Marrone. Het is ondertussen de 4e generatie, 3 zussen, die dagelijks naast hun vader werken om de ontwikkeling van hún wijnhuis door te zetten.

Het zit gewoon in het DNA van de familie om continue te verbeteren en vol passie te zoeken naar manieren om nóg betere wijnen te maken.
“De wijngaarden zijn het hart van ons werk. Wij zijn ervan overtuigd dat we beloond worden voor alle zorg die we in de wijngaarden steken door de goede kwaliteit druiven.” – aldus Serena Marrone.

Onze kennismaking met wijnhuis Marrone was eigenlijk bij toeval, we zaten te eten in La Morra en kregen zo’n lekker glas wijn dat we vroegen waar die vandaan kwam. “Een paar minuten hier verderop” kregen wij als antwoord van de serveerster. Tsja, daar moeten we dan dus langs. Na een voorzichtige introductie bleek dat we als bedrijven veel gemeen hebben en het gesprek werd steeds gezelliger, de wijnen kwamen op tafel om te proeven met heerlijke hapjes erbij.

Vier uur later liepen wij naar buiten met een schat aan informatie over de familie Marrone, grandioze foto’s van het wijnhuis en het uitzicht en een partner rijker.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.