Sinforiano Crianza

Spanje | Cigales

Rioja verslaan met Cigales

Waar komt deze wijn vandaan?

17,99

Categorie:
Spanje
Cigales
Bodegas Sinforiano
Krachtig & Vol
Rood
Tempranillo
Kurk
>1 uur
16-18
Bevat sulfieten
2016
14,5%
18 mnd Barrique
2028
0.75

Deel je moment!

De Sinforiano Crianza is één van de ‘premium wijnen’ van het familiehuis Sinforiano en draagt met trots de naam van de oprichter van het huis (Sinforiano Vaquero). Dat dit wijnhuis fantastische wijnen kan maken is voor velen al geen verrassing meer.

De wijn wordt gemaakt van 100% Tempranillo druiven, hand geplukt uit wijngaarden in de wijnregio van DO Cigales. De familie Sinforiano heeft respect en eerbied voor de natuur met de paplepel ingegoten gekregen. Zij werken op een zeer duurzame manier en gebruiken voor deze wijn druiven van “viñas centenarias”, oftewel oude wijnstokken. Dan hebben we het voor deze Crianza over wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 80 jaar!

Ondanks dat oude wijnstokken veel minder druiven voortbrengen, in kwantiteit, is de kwaliteit van de druiven juist extreem goed. Dat wordt weerspiegeld in het karakter van de Sinforiano Crianza. Het is een wijn met een zeer uitgesproken karakter maar ook met een prachtige balans waardoor de aanwezige tannines zijdezacht voelen. Na een opvoeding van 13 maanden op nieuwe Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten blijft de wijn nog een ruime periode verder rijpen op de fles voordat hij van de familie de markt op mag.

Doordat de familie Sinforiano vindt dat alleen de beste druiven hiervoor mogen worden gebruikt, worden er minder dan 10.000 flessen per jaar gemaakt van deze grandioze wijn. De wijn wordt op een natuurlijke wijze gestabiliseerd en kan daardoor een lichte sediment vorming ontwikkelen.

Probeer de Sinforiano Crianza bij gegrild of geroosterde vleesgerechten, lamsgerechten of eend. Ook bij harde, gerijpte kazen zal de wijn je blij maken.

Vlakbij het gebied van de Rioja wijnen ligt de stad Valladolid. Aan de andere kant van de stad, de westkant, ligt de wijnstreek Cigales. Oh, en als je Valladolid alleen kent van de weg naar Portugal, doe je zelf dan een lol en bezoek deze stad: het avondleven en de dichtheid van ‘Tapas bars’ is een echte aanrader.

Bodegas Sinforiano kan met recht een familiebedrijf worden genoemd: het is opgericht in 1966 door Sinforiano Vaquero en zijn vrouw Daniela Gomez en wordt nu geleid door hun twee zoons. De familie traditie is bewaard gebleven, terwijl belangrijke modificaties zijn doorgevoerd. Alles met het belangrijkste project voor ogen – het produceren van innovatieve wijnen met persoonlijkheid! Milieuvriendelijk gemaakt volgens duurzame wijnbouw methoden. Het is het doel van de familie om hun wijnen eruit te laten springen vanwege hun kenmerkende frisse, fruitige stijl die direct doet denken aan de speciale bodem (terroir) van de omgeving.

Sinforiano Vaquero: “Aangezien het karakter en de persoonlijkheid van een wijn wordt geboren in de wijngaard, werken wij met toewijding en respect om de maximale expressie van het land te bereiken.”

En die toewijding merken wij – wat een enthousiasme hier! We worden meteen uitgenodigd om ’s-avonds met Miguel Vaquero mee te gaan naar de wijngaarden. In de film kunnen jullie daarvan wat beelden zien….. We krijgen daar ook te horen dat ze alle druiven met de hand oogsten, dat is de enige manier om kwaliteit de kunnen garanderen volgens Miguel: “anders weet je toch niet welke druiven nog even moeten blijven hangen en welke goed zijn, hoe kan een machine dat nou zien?” Tsja, wat kunnen wij daar dan tegenin brengen – die kwaliteit is in elk geval duidelijk te proeven.

“Deze wijn moet toch echt wel gaan lopen in Nederland” lacht Juan Antonio Vaquero als hij op de flessen van de Sinfo Rosé wijst. En ter info voor jullie …… naast het oranje etiket van deze fles heeft het wijnhuis zelf ook als kleur Oranje.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.