Sinforiano Raimun Néctar

Spanje | Castilla y León

Verrassende dessertwijn van familiehuis Sinforiano

Waar komt deze wijn vandaan?

11,45

Categorie:
Spanje
Castilla y León
Bodegas Sinforiano
Zoet & Verfijnd
Wit
Verdejo, Sauvignon Blanc
Kunstof kurk
10-12
Bevat sulfieten
2022
12%
2024
0.50

Deel je moment!

Dessertwijn hoeft niet zoet & saai te zijn! Dat laat familiehuis Sinforiano met deze Raimun Néctar vol enthousiasme zien. Door een strenge selectie van Verdejo en Sauvignon Blanc druiven langer aan te stok te laten rijpen, en pas laat met de hand te plukken, krijgen de druiven nog meer tijd om in het zonnetje natuurlijke druivensuikers te ontwikkelen.

Door deze keuze van wijnmaak-proces krijg je op een natuurlijke manier, en zonder suikers toe te voegen, een heerlijke, elegante zoete wijn.

Waarbij Sinforiano de kunst verstaat om van de ‘Raimun Nectar’ een dessertwijn te maken met niet alleen rijpe tropische tonen, maar ook met een aangename, uitgebalanceerde, frisheid.

Ken je een wijnliefhebber die zweert dat ‘dessertwijn alleen maar mierzoet is’? Dan kun je die persoon met deze wijn zeker op andere gedachten brengen.

Vlakbij het gebied van de Rioja wijnen ligt de stad Valladolid. Aan de andere kant van de stad, de westkant, ligt de wijnstreek Cigales. Oh, en als je Valladolid alleen kent van de weg naar Portugal, doe je zelf dan een lol en bezoek deze stad: het avondleven en de dichtheid van ‘Tapas bars’ is een echte aanrader.

Bodegas Sinforiano kan met recht een familiebedrijf worden genoemd: het is opgericht in 1966 door Sinforiano Vaquero en zijn vrouw Daniela Gomez en wordt nu geleid door hun twee zoons. De familie traditie is bewaard gebleven, terwijl belangrijke modificaties zijn doorgevoerd. Alles met het belangrijkste project voor ogen – het produceren van innovatieve wijnen met persoonlijkheid! Milieuvriendelijk gemaakt volgens duurzame wijnbouw methoden. Het is het doel van de familie om hun wijnen eruit te laten springen vanwege hun kenmerkende frisse, fruitige stijl die direct doet denken aan de speciale bodem (terroir) van de omgeving.

Sinforiano Vaquero: “Aangezien het karakter en de persoonlijkheid van een wijn wordt geboren in de wijngaard, werken wij met toewijding en respect om de maximale expressie van het land te bereiken.”

En die toewijding merken wij – wat een enthousiasme hier! We worden meteen uitgenodigd om ’s-avonds met Miguel Vaquero mee te gaan naar de wijngaarden. In de film kunnen jullie daarvan wat beelden zien….. We krijgen daar ook te horen dat ze alle druiven met de hand oogsten, dat is de enige manier om kwaliteit de kunnen garanderen volgens Miguel: “anders weet je toch niet welke druiven nog even moeten blijven hangen en welke goed zijn, hoe kan een machine dat nou zien?” Tsja, wat kunnen wij daar dan tegenin brengen – die kwaliteit is in elk geval duidelijk te proeven.

“Deze wijn moet toch echt wel gaan lopen in Nederland” lacht Juan Antonio Vaquero als hij op de flessen van de Sinfo Rosé wijst. En ter info voor jullie …… naast het oranje etiket van deze fles heeft het wijnhuis zelf ook als kleur Oranje.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.