Bevroren druifjes maken

 

Wil jij met deze hitte ook graag een koud glas wijn? Maar zonder dat de gesmolten ijsblokjes zorgen voor ‘water in de wijn’?

De oplossing: bevroren druifjes!

bevoren druiven in schaal

Echt ideaal, ze werken als ijsblokjes maar zorgen niet voor smeltwater. Zodra de druifjes ontdooid zijn eet je ze gewoon lekker op. En op dat moment hebben ze al stiekem best wel wat wijn opgezogen, dus dubbel feest 😉
Het maken is extreem eenvoudig, maar we willen hieronder wel een paar handige tips en 6 stappen met je delen.

Stap 1: men neme druiven…
Het lekkerst is om druiven zonder pit te gebruiken, de pitjes kunnen namelijk voor een wat bittere smaak zorgen als je ze opeet. Wat betreft kleur druiven, onze ervaring is dat de witte het beste bevriezen en het lekkerst zijn als ze wat wijn hebben opgenomen.

pitloze druiven aan wijnstok

Stap 2: druiven van de steeltjes afhalen.

druiven los van tros halen

Stap 3: druiven wassen en heel goed laten drogen.
Als de druiven nog vochtig zijn als je ze invriest dan gaat dat vocht bevriezen en krijg je alsnog waterige druifjes. Daarnaast, dat vocht zorgt ervoor dat de druiven sneller aan elkaar gaan vast vriezen.

afwassen witte druiven

Stap 4: druiven in (diepvries)zakjes doen.
Onze ervaring is dat het het beste werkt om de druiven met een dusdanig aantal in de zakjes te doen dat als je het zakje dicht hebt en plat op het aanrecht legt, alle druifjes op het aanrecht liggen.

druiven in diepvrieszakje

Stap 5: druiven in zakjes in de vriezer doen.
Tip is om de zakjes zo plat mogelijk in de vriezer te leggen. Op die manier heb je de minste kans dat de druifjes aan elkaar vast vriezen.

Stap 6: bevroren druifjes in je wijn doen!

bevroren druiven in de wijn

 

Schrijf je nu in op de Wijndivas Nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis verzenden