Campari Spritz: even volledig wat anders!

Geen Aperol, maar Campari Spritz

Je hebt vast en zeker weleens van Aperol Spritz gehoord. Misschien wel één van de meest bekende drankjes op de Nederlandse terrassen. Mocht je het zelf niet besteld hebben, dan zie je wel iemand naast je die er van geniet. Maar wist je dat er misschien een nog meer verfrissend Italiaans alternatief is?

De "Campari Spritz"! Een enorm populair aperitief op de Italiaanse terrassen. Herken je dit beeld van jouw laatste vakantie in Italië? Dat tijdens de 'aperitivo' de terrastafels niet alleen vol staan met Italiaanse tapas, maar ook met vrolijke, roodgetinte wijncocktails. Zin om terug te gaan naar dat ultieme Italiaanse zomer gevoel? Klik dan hier.

Om dat Italiaanse gevoel nog meer vorm te geven, leek het ons zeker wel leuk om de Campari Spritz als 'wijncocktail'-recept met je te delen! Wij hebben dit iconische Italiaanse drankje al vaker tijdens onze Italië-reizen uitgeprobeerd... en geloof ons, het is de moeite waard om dit eens te proberen! Benieuwd naar meer van onze Italiaanse wijnreizen? Klik hier.


Wat heb je nodig? (per glas)

Ingrediënten Campari Spritz Prosecco sinaasappel koolzuurhoudend water recept

- 100 ml Prosecco 
- 60 ml Campari
- 40 ml koolzuurhoudend water
- ijsklontjes
- schijfje sinaasappel

Om onze 'Rive di Colbertaldo' van Mass Bianchet te gebruiken is wellicht wat decadent, maar als je nog een beetje 'over' hebt dan kun je hem prima hiervoor inzetten.


Hoe maak je Campari Spritz?

Ingrediënten Campari Spritz ijsblokjes

Stap 1: doe wat ijsblokjes in een glas.

Het maakt in principe niet uit wat voor glas je kiest. Wij hebben ervoor gekozen om te gaan voor grote cocktailglazen, maar in principe kun je hier ook prima een gewoon wijnglas voor gebruiken. 


Stap 2: voeg de Prosecco, de Campari en het koolzuurhoudend water toe aan het glas.

Je kunt hiervoor netjes een shotglaasje of cocktailmaatje gebruiken, maar voel je zeker vrij om dit lekker uit de losse pols te doen. 

Ingrediënten Campari Spritz recept Prosecco

Stap 3: roer de ijsblokjes, Prosecco, Campari en het koolzuurhoudend water in het glas.

Dit is ook het moment waarop je even een nipje kunt nemen van de Campari Spritz om te testen of je tevreden bent met de verhoudingen. 

Houd in gedachten: meer Campari maakt de Spritz wat bitterder/verfrissender, meer Prosecco maakt de Spritz wat toegankelijker;) 

Campari Spritz

Stap 4: voeg een schijfje sinaasappel en een vrolijk rietje toe en dan is de Campari Spritz klaar!

Wil je voor een complete 'aperitivo'-beleving gaan? Lees dan ook zeker de blog 'Lekker bij de Aperitivo'. Daarin geven we je twee Italiaanse Tapas-tips van onze goede, Italiaanse vriend Enzo Caputo.

Ben jij toch meer van de Spaanse drankjes? Wat dacht je dan van een heerlijke Sangria, volgens Spaans familierecept? Ook dit is zeker het proberen waard!


Meer lezen?