Beleef het EK met Wijndivas

De lekkerste wijnen voor de spannendste wedstrijden.

Het EK gaat van start! En wie zegt dat daar alleen maar bier bij hoort heeft het goed mis! Wil jij jouw wijnen in huis halen voor het EK? Hieronder geven wij je alvast wat inspiratie:


1. Turkije – Italië 

Villa Medici Pinot Grigio Wijndivas Italie Gardameer

Vrijdag 11 juni 2021 – 21:00

Turkije – Italië. De allereerste wedstrijd wil je natuurlijk niet missen. En hoe beleef je deze wedstrijd anders dan met een heerlijke Italiaanse Pinot Grigio van Villa Medici. Luigi, van familiehuis Villa Medici, maakt van zijn Pinot Grigio druiven een knisperend frisse wijn die heerlijk soepel drinkt, met een heel mooi eigen mineralig karakter.

2. Nederland - Oostenrijk

Christoph Brandl Weinviertel Grüner Veltliner houtgerijpt Oostenrijk witte wijn Wijndivas

Donderdag 17 juni 2021 – 21:00

Wij juichen deze avond dan wel voor Oranje, we drinken daarbij een heerlijke Oostenrijkse wijn, de Grüner Veltliner ‘Reserve’ van Christoph Brandl. Dat een Grüner Veltliner enorm lekker kan zijn, dat is geen verrassing. Maar dat je van deze bekende Oostenrijkse wijn ook een zeer verrassende versie met opvoeding op eikenhouten vaten kunt maken… daarvoor moet je als wijnmaker wel van goede huize komen! Jong, aanstormend talent Christoph Brandl weet dit voor elkaar te krijgen door een strenge selectie te maken van de beste, rijpe druiven uit zijn wijngaard. Deze laat hij vervolgens enige tijd ‘sur lie’ rijpen, zodat de wijn door het contact met de gistcellen voller en romiger wordt.

3. Spanje - Polen

Zaterdag 19 juni 2021 – 21:00

Op jouw zaterdagavond voor de tv kan een fantastische Spaanse wijn niet ontbreken. Wat dacht je van Wijndivas trots, de Toro? De Señorio de Valdefinjas van Campiña is gemaakt van 100% Tinta de Toro, een druif die familie is van de Tempranillo, een van de meest gebruikte druivensoorten van Spanje. Wij vinden deze wijn echt lekker bij ongeveer alles. Dus wat jij deze zaterdagavond ook op de borrelplank legt, deze wijn doet het altijd goed!

4. Portugal - Frankrijk

Les Vignerons des Alberes Chardonnay Wijndivas Frankrijk Cotes Catalanes

Woensdag 23 juni 2021 – 21:00

Ook de allerlaatste wedstrijd van de groepsfase moet natuurlijk afgesloten worden met een goede wijn, en hoe beter dan met de Franse Chardonnay van Les Vignerons des Albères. Deze druif wordt wereldwijd enthousiast gebruikt door zijn grote aanpassingsvermogen aan klimaat en bodem. Les Vignerons des Albères is gelegen in een mediterraans micro-klimaat aan de voet van ‘Les Albères’, nabij de Middellandse Zee, waar zowel La Tramontana, de Marin en wind uit Spanje doorheen waaien. In het geval van deze Chardonnay resulteert dit in een wijn die zowel in smaak als parfum aan exotische vruchten als ananas en mango doet denken. De wijn neigt echter zeker niet naar het zoete.

Om helemaal in de EK stemming te komen hebben wij een speelschema (uiteraard helemaal in Wijndivas stijl) voor je gemaakt. Zo kun je gemakkelijk alle uitslagen bijhouden, en kun je het voetbal ook eens van een andere kant bekijken. ‘Groep E’ klinkt maar wat saai vinden wij, dan kan je beter fan zijn van ‘Groep Verdejo’;). Je kunt hem downloaden en in PDF online invullen, of gewoon ‘ouderwets’ uitprinten.