Met welke bubbel start jij 2022?

Knallend het nieuwe jaar in!

Helaas gaan we dit jaar weer met beperkt gezelschap en in een lockdown 2021 uit, iets waar wij allen niet meer op hadden gerekend. Maar dat betekent nog niet dat we 2022 niet heel erg goed kunnen beginnen. Hoe? Met een bubbel natuurlijk! We hebben een lijstje voor je samengesteld met een paar fantastische bubbels, waardoor jij knallend het nieuwe jaar in gaat! 

1. Amànima Brut Nature Reserva

Mas Oliver - Amanima

De Amànima Cava van wijnhuis Mas Oliver is een hele goede prijs-kwaliteit cava die perfect is om het nieuwe jaar mee te starten. Deze Cava is een mix van de traditionele druiven voor de Penedès regio: Macabeu, Xarel·lo en Parellada. Hij wordt naar ambachtelijk proces gemaakt, met een rijping van minimaal 24 maanden in de kelder onder het wijnhuis. 

De Amànima is een ‘Brut Nature’, wat betekent dat er geen suiker wordt toegevoegd en alleen de natuurlijke suikers uit de druif worden benut. Wij zouden deze cava zeker niet alleen bewaren voor feestelijke momenten zoals het nieuwe jaar inluiden. De Amànima is ook top om te drinken bij de maaltijd. Denk hierbij aan gerechten met vis of schaaldieren. Dus mocht je tijdens je maaltijd op 31 december alvast voor willen proeven, zouden wij dat zeker aanraden 😉 

2. Spumante Rosé extra dry

Mass Bianchet - Spumante Rosé

Kun jij niet wachten tot de zomerperiode weer begint en ben jij fan van rosé, dan ga je dit heel erg leuk vinden! Deze hele mooie Prosecco Spumante Rosé extra dry is gemaakt van 100% Marzemino, door wijnhuis Mass Bianchet. Marzemino is een druif die niet oorspronkelijk uit Italië komt, maar haar oorsprong waarschijnlijk vindt in Griekenland of Oostenrijk. Als is dit allemaal heel erg lang geleden en zeer onduidelijk. Nu is het in elk geval één van de lokale druiven in het noorden van Italië.  

De Prosecco Spumante Rosé extra dry is een prettige en zeker toegankelijke rosé bubbel met een lichte hint van rood fruit. Ook Deze bubbel is niet alleen goed te drinken tijdens een feestmoment, maar is ook te combineren met tonijn, zalm, schelpdieren of harde kazen.

3. Rive di Colbertaldo

Mass Bianchet - Rive Di Colbertaldo

Mass Bianchet kan hele mooie Prosecco’s maken, maar op één daarvan zijn ze wel heel erg trots, en wij begrijpen dat wel. De Prosecco Spumante Valdobbiadene DOCG Extra Dry “Rive di Colbertaldo” wordt voor 100% van de Glera druif gemaakt. De Valdobbiadene regio staat bekend als de beste productiezone voor Prosecco. Voor de Prosecco “Rive di Colbertaldo” komt hier dan nog een extra niveau aan kwaliteit bij, aangezien deze Prosecco afkomstig is uit een ‘Rive’, oftewel het neusje van de zalm op Prosecco-gebied.

De Prosecco “Rive di Colbertaldo” is een elegante Prosecco met een verfijnde structuur, die wederom bij een maaltijd ingezet kan worden. Maar hij is natuurlijk ook perfect om het nieuwe jaar mee van start te gaan.

4. Champagne Carte Noire Brut

Daniel Moreau - Carte Noire Brut

Wil jij het jaar met echte Champagne beginnen? Doe dat dan met de ‘Carte Noire Brut’ van wijnhuis Daniel Moreau. De Champagne Carte Noire Brut bevat alles wat een goede Champagne moet hebben: niet té veel bubbels, niet té veel suiker en een juiste combinatie van fris en smaakvol. Gemaakt door de familie Moreau op een biologische wijze en van hun eigen druiven. En dat is bijzonder in de Champagne regio!

Bovendien is de prijs-kwaliteit verhouding buitengewoon. Jouw nieuwjaar wordt op deze manier helemaal een feestje. 


Meer lezen?