Vakantiegevoel Thuisbezorgd Deel II

Spanje: wijn & spijs-momenten..

Dat %#@! Corona virus zorgt ervoor dat we deze tijd geen kant op mogen, we moeten zoveel mogelijk thuisblijven. Dus dan geniet je maar heerlijk in de zonnige tuin of op het zonnige balkon van het bijna zomerse lenteweer. Maar dat is het toch niet helemaal?

Laat ons je dan wat vakantiegevoel thuis bezorgen met behulp van de 3 wijnen uit de Vakantiegevoel Thuisbezorgd - Spaanse Eetmomenten Box.
Bij die mooie Spaanse wijnen geven we natuurlijk ook een 3-tal typisch Spaanse recepten.
Zo maak je het vakantiegevoel helemaal compleet!

Heb je ooit een doorreis gemaakt naar Portugal? Of ben je weleens naar Spanje gevlogen voor een rondreis met een huurauto? Dan zorgen de onderstaande wijn & spijs momenten hopelijk voor een feest van herkenning..

blog gaat verder onder de foto's

1. Geen Rioja maar Toro!

Tijdens de autorit door Spanje zijn ze je vast wel opgevallen: die onooglijke restaurantjes naast de weg waar met ‘sfeervol TL-licht’ het ouderwetse interieur wordt verlicht.

Prominent in de zaak hangt, met een beetje ‘geluk’, een grote flatscreen televisie zodat de voetbal-liefhebbende gasten hier in de avond van kunnen genieten.  

Dit zijn de restaurants waar je voor 10-15 euro een dagmenu bestelt, inclusief een karafje wijn van de lokale wijnboer. We hopen dat je daar ook een keer ‘per ongeluk’ gestopt bent, want anders heb je echt wat gemist.. 

Wijn & Spijs?

Wat kun je hier aantreffen op het dagmenu? Een gerecht als ‘Caldereta de Cordero con garbanzos’ = Gestoofd lamsvlees met kikkererwten. 

En weet je wat heerlijk bij dat lamsvlees gaat? Voordat je tijdens het lezen van deze blog enthousiast ‘Rioja’ roept: maak kennis met een andere fantastische rode wijn uit de Tempranillo-familie. Gemaakt van de rode druif uit Toro: de 'Tinta de Toro'-druif.

Proef de ‘Señorio de Valdefinjas’ van wijnhuis Campiña uit de wijnregio Toro (letterlijk ‘stier’) in combinatie met dit lamsgerecht. Krachtig, vol fruit, met voldoende tannine, maar ook zacht genoeg om als laatste glas te nippen na de maaltijd.

PS ja, dit is inderdaad die fantastische Spaanse rode wijn met ons eigen Wijndivas etiket: inclusief stier en flamenco-danseres😉


blog gaat verder onder de foto

2. #VerdejoWhatElse 

Vertraging met het vliegtuig, problemen met het ophalen van de huurauto of liep de reisdag gewoon wat anders dan verwacht? Ongetwijfeld dat je dat een keer mee hebt gemaakt.

Het fijne van Spanje is dat het diverse manieren biedt om te ontspannen na dit soort stressvolle situaties. Bijvoorbeeld door neer te strijken op een terrasje, een lekker flesje wijn en wat smakelijke tapas te bestellen.

Diverse kleine hapjes waar je als je wilt zelfs een hele maaltijd van zou kunnen maken, maar die ook perfect zijn om de tijd voor het diner mee te overbruggen.

Wijn & Spijs?

Prik bijvoorbeeld een stukje Spaanse tortilla, een paar plakjes Manchego kaas en wat jamón ibérico… Ontzettend simpel, maar oh zo lekker! Daarbij zijn dit ook de gerechtjes die heel eenvoudig hier thuis in Nederland in het leven te roepen zijn...

Welke Spaanse witte wijn gaat goed bij Spaanse tapas? Verdejo natuurlijk! Niet voor niets zegt men #VerdejoWhatElse..

Onze tip is de ‘Raimun Verdejo’ in een IceBag of koeljasje. Dit witte succesnummer van wijnhuis Sinforiano is fruitig met een klein frisje…

Goed om te weten: voor je het weet is je glas van deze allemansvriend alweer leeg!


blog gaat verder onder de foto

3. De lekkerste rosé van Spanje 

Ben jij het vakantie-type dat graag een relaxed ochtendje vertoeft op het strand? Of maak je liever een fikse wandeling door een mooi natuurgebied? 

Waar je in Spanje daarna met de vingers gekruist buiten in de schaduw zou gaan lunchen, of bij te hoge temperaturen samen met de locals binnen de airconditioning op zoekt, kunnen we daar nu vanuit huis vooral van dromen..


Wijn & Spijs?

Maar een ontspannen Spaanse lunch zit er zeker wel in! Onze zonnige lunch-tip: een Spaanse salade van tonijn en bonen. Met daarbij de lekkerste rosé van Spanje: de ‘Sinfo Rosado’ van wijnhuis Sinforiano, uit de geroemde rosé wijnregio Cigales.

Een rosé die zo goed is, dat bijvoorbeeld in de stad Valladolid men niet langer ‘een rosé’ bestelt maar vraagt om een ‘Sinfo’…. alsof je een andere rosé dan ‘deze beste rosé wijn van Spanje’ zou willen drinken;)


PS die salade is perfect als voorgerecht of gewoon als lekker lichte lunch.

PPS wijnhuis Sinforiano is inderdaad hetzelfde wijnhuis dat ook de beste rosé ter wereld heeft gemaakt: de Quelías rosé!Wil je dit soort momenten heel graag (her)ontdekken? Je weet wat je te doen staat:


Wil je een ander vakantiegevoel in huis halen? 

Lees erover in de Vakantiegevoel Thuisbezorgd Frankrijk blog: