Welk type moeder ben/ ken jij?

Voor alle moeders: of je er zelf een bent of er alleen een kent.

mei 2022

Moeite met het maken van een wijnkeuze tijdens een familiediner met moeders? Schrik voor de reactie van je schoonmoeder? Je moeder eens lekker verwennen omdat ze het verdient? Of wil je gewoon eens lekker borrelen met je moeder of met je gezin? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld waarbij wij de perfecte wijn koppelen aan 5 'type' moeders. Zo hoef jij je nooit meer zorgen te maken over je wijnkeuze! 

(verhaal gaat verder onder foto)

1. De 'ik houd wel van een borrel moeder'

La Rifra Libiam Lugana Italiaanse witte wijn Trebbiano di Lugana

Houd jij of je moeder wel van een wijntje, en zijn jullie samen in de zomer vaak op het terras te vinden? Dan is de  ‘Libiam’ van wijnhuis La Rifra een hele goede keuze. Een heerlijk frisse en fruitige wijn, gemaakt van 100% Trebbiano di Lugana druiven. Leuk feitje, de naam Libiam betekent letterlijk: laten we drinken

2. De 'ik sloof me graag uit in de keuken moeder'

Sinforiano - Raimun 12 meses

Ben jij de moeder die erg van koken houdt en zet je met elke gelegenheid weer heerlijke gerechten op tafel? Of is jouw moeder juist die persoon? Dan is de ‘Raimun 12 meses’ van wijnhuis Sinforiano een perfecte keuze. De Raimun 12 Meses is gemaakt van Tempranillo druiven van wijnstokken die minimaal 80 jaar oud zijn. De naam verklapt het al, deze robuuste maar mooi gebalanceerde wijn heeft 12 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Drink deze wijn bij vleesgerechtenwildgegrilde groenten of oudere kazen.

3. De 'ik kijk 's avonds graag een serie op de bank moeder'

Wijndivas Villa Medici Custoza Italië witte wijn

Valt jouw moeder in haar vrije tijd van de ene in de andere serie en is ze op zoek naar avontuur? Of ben jij zelf een moeder die na een dag hard werken het liefst op de bang neer ploft en het avontuur verder op de tv opzoekt? Grote kans dat de ‘Custoza’ van wijnhuis Villa Medici in de smaak gaat vallen. Deze wijn is net iets anders dan anders, wat hem zeer avontuurlijk maakt. De wijn is vol van smaak, beetje bloemig met exotische fruit tinten en heel licht aromatisch. 

4. De 'ik ben de leukste thuis moeder'

Ben jij de leukste thuis? Of is juist jouw moeder altijd degene die in is voor een geintje en haalt ze de leukste grappen met je uit? Dan is de ‘LaVirtu Rosé Suave’ van wijnhuis Las Virtudes een goede keuze. Het is een frisse jonge rosé, met voldoende fruit (zonder zoet te zijn). Van de bekende Monastrell druif. Een leuk weetje, Las Virtudes heeft een eigen LaVirtu lijn, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Tip: houdt je moeder liever van een rode of witte wijn, kijk dan eens naar de andere LaVirtu wijnen op de website. 

5. De 'ik ben altijd in de weer moeder'

Greco di Tufo Cantina Sanpaolo Claudio Quarta Italië Campania witte wijn Wijndivas

Zijn jouw moeder en/of jij altijd bezig en reizen jullie van hot naar her, dan is de ‘Greco di Tufo’ van wijnhuis Claudio Quarta een uitstekende keuze. De ‘Greco di Tufo’ druif heeft namelijk ook een aardige reis achter de rug. Naar alle waarschijnlijkheid is de Greco di Tufo druif vanuit Griekenland geïmporteerd tijdens het eerste millennium voor Christus. Na aankomst in een haven in de buurt van het huidige Napels, werd deze druif verspreid naar het binnenland totdat ze arriveerde op de plek die nu als haar klassieke thuisbasis wordt beschouwd: de omgeving van het dorp Tufo in de provincie Avellino.