Bruisende Bubbel Box

Feest en gezelligheid, lekker toegankelijk

Er was een tijd dat mousserende wijnen als te frivool werden beschouwd. In de jaren dertig was men er in Nederland van overtuigd dat mousserende wijn, meer dan wijnen zonder bubbels, losbandig gedrag zou veroorzaken.

De 4 wijnen in deze box voor €43,07 €41,00

Wat zeggen de Wijndivas?

Er is toen bij wet besloten dat mousserende wijn een hogere accijns moest hebben dan andere wijn. En tot januari 2017 (!) is dat altijd zo geweest. Pas sinds dat moment is de accijns voor mousserende en niet-mousserende wijn gelijk.

Dat mousserende wijnen inderdaad feest en gezelligheid uitstralen, dat klopt wel. Toch is het zo dat wij merken dat in Italië en Spanje mousserende wijnen ook worden gedronken bij maaltijden en als aperitief. Een klein alledaags feestje eigenlijk.

In Nederland gebeurt dat ook steeds vaker. Bij wandelingen door de stad zien we meer en meer dat er een fles Bubbels zoals Prosecco (Italiaans) of Cava (Spaans) wordt besteld in plaats van een rosé, witte of rode wijn.

Wij hebben een selectie gemaakt van Bubbels uit ons assortiment. Twee Cava's van wijnhuis Mas Oliver, de 'Amànima' en de 'Rosé'. Twee Prosecco's van wijnhuis Mass Bianchet, de 'Spumante Rosé Extra Dry', en de 'Rive di Colbertaldo'. Echt een feestje!

Kim & Heskia

Bestel nu de Bruisende Bubbel Box box voor €43,07 €41,00!