Netflix & Wijnen September 2022

3x Welke wijn bij welke Netflix-serie?

september 2022

De zomer loopt op zijn einde en ’s avonds koelt het toch al wat af. We zitten weer voor de buis gekluisterd. En stiekem is het ook gewoon heel erg lekker om weer die fijne Netflix series te bingewatchen...

Bij zo’n ontspannen avond voor de tv hoort natuurlijk een lekker glas wijn, maar welke? Wij hebben 3 populaire series van dit moment gecombineerd met passende wijnen.  

(verhaal gaat verder onder foto)

1. Brooklyn Nine-Nine - Raimun Verdejo

Sinforiano - Raimun Verdejo

Zin om gewoon even te ontspannen met een leuke comedy serie? Dan is Brooklyn Nine-Nine een goede keuze. Het inmiddels 8e seizoen is namelijk recentelijk op de streamingsdienst verschenen, dus genoeg te bingewatchen. De hilarische en ontroerende politieserie gaat over de onvolwassen rechercheur Jake Peralta en zijn collega’s. Op het 99e politiebureau van de NYPD komt een nieuwe baas die alles volgens het boekje wil doen, terwijl Peralta lak aan de regels heeft en het leven niet serieus neemt. Dat zorgt voor veel botsing tussen Jake en de nieuwe baas. De serie won een Golden Globe voor Beste comedyserie en Beste acteur in een comedy. 

Onze tip: een wijn die net zo makkelijk wegdrinkt als het kijken van deze serie. Dat is natuurlijk de perfecte alleskunner, de Raimun Verdejo. Lekker fris, fruitig en zacht met een mooie zuurgraad. Verdejo wijnen zijn direct te herkennen aan hun eigen karakter, en dat kan ook zeker gezegd worden over deze Raimun Verdejo van wijnhuis Sinforiano. 

2. Fate: The Winx Saga - Pinot Noir

Villalin - Pinot Noir

Wellicht heb je wel eens van de animatieserie Winx Club gehoord. Het is een serie uit de 00’s die enorm populair was onder de iets oudere kinderen op de kinderzender Nickelodeon. Op Netflix verscheen door de populariteit van 15 tot 20 jaar geleden daardoor vorig jaar: ‘Fate: `the Winx Saga’, een fantasy/ dramaserie geïnspireerd op de animatieserie. En die was ongelofelijk trending op de streamingsdienst. Het verhaal gaat, net als de animatieserie, over Bloom, die op de ‘Alfea’ school in de ‘Andere Wereld’ leert om haar (gevaarlijke) magische krachten te beheersen. Erg leuk wanneer je vroeger fan was van de animatieserie of wanneer je van het genre fantasy houdt. 

Ps, Vrijdag 16 september komt het tweede seizoen van de serie uit. Mocht je het nog niet gezien hebben is nu het moment om seizoen 1 nog even te bingewatchen. 

Onze tip: bij een wereldwijde populaire serie hoort een wereldwijde bekende en populaire wijn: de Pinot Noir van wijnhuis Domaine de Villalin. De Pinot Noir druiven worden geoogst van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar oud, dus hebben ze ruim de tijd gehad om lekker veel karakter op te bouwen. Het is een lichte wijn, met de smaak van rood fruit en een klein pepertje dat typisch is voor Pinot Noir. Je kunt de Pinot Noir licht gekoeld drinken. De ideale temperatuur is tussen de 12-15 graden. 

3. Manifest - Passione

Marrone - Passione

Deze goed bekeken Netflix serie heeft inmiddels 3 seizoenen en wordt enorm goed ontvangen. Het 4e en tevens laatste seizoen is al aangekondigd. Mocht je er nog niets van gehoord hebben, Manifest is een mysterieuze serie over een passagiersvliegtuig dat plotseling weer opduikt na 5 jaar vermist te zijn geweest. De passagiers hebben echter geen idee dat zij meer dan 5 jaar weggeweest zijn. Hun familie en vrienden hebben in die tijd om hen gerouwd en zijn verder gegaan met hun leven. Naarmate ze re-integreren in de samenleving komen er nog veel meer mysteries aan het licht.  

Onze tip: bij al deze mysteries en ontdekkingen hoort naar onze mening nog een bijzondere ontdekking: de Passione van wijnhuis Marrone. De naam van deze wijn in combinatie met de serie klopt helemaal: passie! Gemaakt van 60% Barbera en 40% Nebbiolo, van wijngaarden op een hoogte van 400m midden in de mooie heuvels van de Italiaanse Piëmonte.


Meer Netflix & Wijnen tips?