Van de Bank af & Wijnen

Welke wijn bij welke buitenactiviteit?

juni 2021

Heerlijk, we kunnen weer lekker naar buiten. Eindelijk kun je weer genieten van je favoriete wijntje in de zon en in gezelschap van vrienden of familie. Daarom in plaats van onze Netflix & Wijnen, deze keer een editie: Netflix Van de Bank af & Wijnen! Want welke buitenactiviteit je ook onderneemt, er hoort altijd een wijntje bij! Ons Wijndivas motto: “A meal without wine is called breakfast”. 

Dus, wij hebben een lijstje voor je samengesteld van fijne wijnen die prima te combineren zijn met jouw buitenactiviteit. Check, vinkje wijn is dan al gezet. Kan jij je focussen op de andere dingen. 

(verhaal gaat verder onder foto)

Buitenactiviteit

1. De BBQ – Raimun 5 meses

Sinforiano Rode Wijn Spanje Tempranillo

De BBQ is natuurlijk dé activiteit in goed gezelschap wanneer het weer wat mooier weer is. Heerlijk genieten van je gezelschap en een goed stukje vlees! En de Raimun 5 meses van het Spaanse wijnhuis Sinforiano is een perfecte combinatie met gegrild vlees van de BBQ. Deze ecologische rode wijn bestaat uit 100% Tempranillo, met de hand geplukt, van wijnstokken die voor een groot deel 80 jaar oud zijn. De naam verklapt het eigenlijk al, deze robuuste maar mooi gebalanceerde wijn heeft 5 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Extra tip: Past ook perfect bij gegrilde groenten en gevogelte. 

2. De Picknick - Malicieuse Rosé

Les Vignerons des Alberes Malicieuse Rosé Frankrijk Provence Wijndivas

Op een zonnige dag is het toch heerlijk om je spullen te pakken en op een kleedje in het gras lekker te genieten van de dag? Om dit geniet-momentje extra goed te maken, mag de  Malicieuse Rosé van wijnhuis Les Vignerons des Albères niet ontbreken. Malicieuse betekent, vrij uit het Frans vertaald ‘verleidelijk, onvoorspelbaar en ondeugend’. En na het drinken van deze wijn zal je begrijpen waarom de wijn zo genoemd is. Enerzijds is het die mooie typische zalmkleurige Franse rosé , maar anderzijds is de Malicieuse inderdaad niet voorspelbaar lekker. Het verleidelijke komt van de combinatie van de bergen en zee, die invloed uitoefenen op de druif, de ‘Grenache Gris’. 

3. De Borrel - Friulano

Stanig Friulano Witte Wijn Italië

Nu we weer wat meer gasten thuis mogen ontvangen, is een borrel met vrienden en/ of familie in de tuin natuurlijk altijd een goed idee! En als jij indruk wil maken op jouw gezelschap, is de Friulano van wijnhuis Stanig een uitstekende keuze! In bijna alle goede restaurants in Italië worden Friulano wijnen op de kaart gezet en aanbevolen als combinatie met lichte voorgerechten, maar kan ook prima als aperitief of voor de borrel. De smaak van een Friulano is droog, fruitig en heeft een kenmerkende smaak met een hint van amandelen. De Friulano van Francesco Stanig is een hele veelzijdige wijn, vooral als je een wat karakteristieke en complexere witte wijn waardeert, met een mooie ‘sur-lie’ rijping.

Jouw borrelmiddag/ avond is met de Friulano nu al geslaagd!

4. De Boottocht - Pinot Grigio

Villa Medici Pinot Grigio Wijndivas Italie Gardameer

Heb jij een dagje gepland om lekker te gaan varen? Wat deze dag nog beter maakt, is de Pinot Grigio van wijnhuis Villa Medici. Pinot Grigio komt uit het noorden van Italië en hoewel het in het Frans vertaald Pinot Gris is, zijn de wijnen heel verschillend. In Italië maken ze van de Pinot Grigio (‘grijze Pinot’) een droge, frisse, soepele witte wijn. Subtiel genoeg om lekker makkelijk te drinken op een zomerse dag, met de wind door je haren, genietend op de boot.

En dikke tip: Samen met ‘De Vlotte Vloot’ presenteert Wijndivas: Wijn op ‘t Water! Gezellig met kapitein Johan een groepje enthousiastelingen vermaken met wijn en verhalen, op de mooie wateren rondom Den Bosch. Houd hiervoor onze socials in de gaten 😉 


Zit jij ’s avonds toch liever voor de tv? Bekijk dan hier welke Netflix & Wijnen we in april 2021 voor je hebben uitgelicht.