Netflix & Wijnen Februari 2023

3x Welke wijn bij welke Netflix-serie?

februari  2023

Om nog even lekker van de knusheid binnen te genieten voordat de zonnestralen ons weer naar buiten trekken, hebben wij een nieuwe aflevering van onze populaire Netflix & Wijnen. Nog even lekker bankhangen met je favo Netflix serie.

Zoals je inmiddels gewend bent hebben wij wederom 3 populaire series van dit moment gecombineerd met passende wijnen. Genieten!

(verhaal gaat verder onder foto)

1. Ginny & Georgia - Raimun Verdejo

Het is alweer een tijd geleden dat deze comedy/ dramaserie op Netflix verscheen, maar sinds begin dit jaar staat dan eindelijk het tweede seizoen op de streamingsdienst! En deze is vanaf het moment van uitbrengen weer trending. Het verhaal gaat over tiener Ginny Miller en jonge moeder Georgia Miller. Zij verhuizen samen met Georgia's zoon Austin naar het fictieve stadje Wellsbury in New England voor een nieuwe start. In vele situaties is Ginny volwassener dan haar eigen moeder, en dat zorgt voor hilarisch beeldmateriaal. 

Onze tip: Fris en jong zoals de hoofdrolspelers, de 'Raimun Verdejo' van Sinforiano! Een echte alleskunner die zo’n beetje overal bij ingezet kan worden, dus ook bij een avondje op de bank 😉 

2. You - Diavolisanti

Bricco del Cucù Diavolisanti

Joe Goldberg… we hebben hem weer een tijdje moeten missen maar inmiddels staat het 4e seizoen op Netflix. Ook deze serie stond meteen op nummer 1 in diverse landen. En dat begrijpen wij wel, dit is een serie die je meteen van aflevering 1 t/m 10 wil bingewatchen… want wat is het spannend! In een notendop: De serie gaat over een charmante maar ontzettend gevaarlijke man die al snel geobsedeerd raakt door vrouwen op wie hij zijn oog laat vallen. Hij neemt daarin extreme maatregelen om diegene voor zich te winnen.

Voor de laatste afleveringen nog heel even geduld, de tweede helft komt 9 maart online.

Onze tip: In de serie vraag je je telkens af, is hij een heilig of duivels plan aan het bedenken? En laat dat nou net de letterlijke vertaling van ‘Diavolisanti’ zijn. Diavolisanti is een naam, een idee, een uitdaging. Als Irene van wijnhuis Bricco del Cucu vertelt over de ‘Diavolisanti’ dan gaat ze stralen. “Deze wijn staat voor het bijeen brengen van twee werelden: Dolcetto en Merlot druiven, kleine houten barriques en traditionele grote houten vaten, het dilemma tussen innovatie en traditie en de vraag: is wijn het juiste plezier of een gevaarlijke zonde?'' 

3. Glass Onion: A Knives Out Mystery - Toro

Dit is dan weliswaar geen serie, maar wel een film met een Oscar-nominatie die je eigenlijk gezien moet hebben als je een combinatie van de twee bovenstaande interessant vind. Deze film gaat over de detective Benoit Blanc die een moord-mysterie probeert te ontrafelen waarbij een miljardair en zijn vriendengroep zijn betrokken. Het begint als een spel, totdat er echt iemand overlijdt… een film die eigenlijk als een comedy begint, maar die daarna spannender en spannender wordt. 

Onze tip: Waar stieren bekend staan om hun koppigheid is de detective in de film niet anders. En waar stieren bekend staan om het houden van luxe en comfort, is dat ook in deze film niet anders. Ze bevinden zich namelijk op een privé eiland met alle luxe van dien. Daarom uiteraard: de 'Señorio de Valdefinjas', ofwel Toro!  De wijn is gemaakt van 100% Tinta de Toro, een druif die familie is van de Tempranillo, een van de meest gebruikte druivensoorten van Spanje. Heerlijk voor een filmavond. 


Meer Netflix & Wijnen tips?